Nu har Preben uddelt 10.000 kroner i jagten på en ny Preben

Odsherred Zoo Rescue har taget imod tilbuddet om 10.000 kroner for at navngive et dyr Preben. En nyfødt katta-lemur er den udvalgte.
Kattalemuren Preben fra Odsherred og kørestolsbrugeren Preben fra Vejle er blevet gode venner.
Kattalemuren Preben fra Odsherred og kørestolsbrugeren Preben fra Vejle er blevet gode venner. Foto: Preben Steen Nielsen

Det er lykkes Preben Steen Nielsen fra Vejle at komme af med sine 10.000 kroner.

Det, der begyndte med et ønske om at få døbt en dreng Preben, er endt med, at Preben Steen Nielsen har måtte købe sig en abe i en zoo - og så navngive den Preben.

- Desværre bed ingen på, men nu er det altså lykkes mig at få plan B i mål; nemlig at få opkaldt et eksotisk dyr efter mig.

Det fortæller Preben Steen Nielsen til Avisen.dk.

Ingen af landets store zoologiske haver ønskede at navngive et dyr Preben, men flere mindre dyreparker og minizoos henvendte sig.

- Jeg har altid ønsket mig en abe, så da Odsherred Zoo Rescue henvendte sig, var jeg begejstret med det samme. Det glæder mig at kunne støtte en park, hvor passionen og kærligheden til dyrene virkelig vægtes højt, og så er det jo ganske oplagt, nu hvor jeg også selv har et handicap og sidder i kørestol.

Redningscenter for dyr

Odsherred Zoo Rescue i Asnæs udmærker sig ved også at være Danmarks første rescuecenter for eksotiske dyr. Det betyder i praksis, at en stor del af parkens dyr har et handicap eller kommer med en barsk baggrund som for eksempel forsøgsdyr.

Forelsket i en kattalemur

Preben Steen Nielsen har kastet sin kærlighed på en nyfødt kattalemur. Og den lille Preben og store Preben er allerede blevet rigtig gode venner, fortæller 34-årige Preben Steen Nielsen.

Kattalemuerne lever på Madagaskar i det Indiske Ocean. Her lever de stærkt truede grundet skovning af deres levesteder. På den måde deler navnet "Preben" og lemuren Preben samme skæbne.

Preben Steen Nielsen kan fremover besøge parken og bruge tid med den lille nye Preben, så tit han vil.


Kattalemuren regnes for at være stærkt udryddelsestruet. Primært fordi deres levesteder ødelægges til fordel for landbrug og plantagedrift. Foto: Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.