Nu falder sneen: 8 gode råd til at sikre din bolig

Få et par gode råd til at sikre boligen før en snestorm.
Det er en god ide at have en kost og en sneskovl klar tæt på døren, hvis der bliver varslet om snestorm.
Det er en god ide at have en kost og en sneskovl klar tæt på døren, hvis der bliver varslet om snestorm. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Bolius har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan sikre din bolig, når sneen falder.

1. Luk vinduer, døre og tagvinduer i boligen. Husk at lukke alle hasper.

2. Det er en god ide at have en kost og en sneskovl klar tæt på døren. Hav eventuelt også grus, salt eller andre tømidler inden for rækkevidde.

3. Fjern løse ting i haven og på grunden. Ligger der byggematerialer eller andre større materialer, bør de dækkes godt til, så de ikke bliver våde. Sørg også for, at de gøres forsvarligt fast, så de ikke blæser væk. Husk desuden at lukke indtil skuret og garagen.

4. Har du en udestue eller andet med et let tag, fx carport eller skur, og der er varslet meget sne, kan det være en god idé at sætte et par "hjælpestolper" under taget for at understøtte den store belastning.

5. Sørg for at blade og snavs er fjernet fra alle tagrender og nedløb, så smeltevand fra sneen kan løbe væk fra huset.

6. Sørg for at husets klimaskærm (tag og facader) er tæt. Revner og skader på huset vil kunne resultere i vandskader og andre alvorlige skader på huset.

7. Hvis der varsles om alvorlig snestorm, kan det være en god idé at have køleskabet fyldt lidt ekstra op.

8. Følg med i vejrudsigten på dmi.dk og i radio og tv. DMI har desuden en sms-service, som du kan abonnere på, så du får besked, hvis der er varslet snestorm i dit område.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.