Nu bruger vi dit hjem som bordel: Bare ærgerligt

Kristina havde lejet sin lejlighed ud gennem Airbnb - og blev chokeret, da hun fandt ud af, hvad den blev brugt til.
Hvis du har lejet dit hjem ud gennem Airbnb, kan du ikke stille meget op, hvis lejeren bagefter opretter et bordel i din lejlighed.
Hvis du har lejet dit hjem ud gennem Airbnb, kan du ikke stille meget op, hvis lejeren bagefter opretter et bordel i din lejlighed. Scanpix / modelfoto

Hun troede, hun havde lejet sin lejlighed ud til et serbisk par - men pludselig var hendes hjem forvandlet til et bordel.

Sådan fortæller Kristina Due til Politiken.

Ifølge Politiken er hun ikke den eneste, som pludselig kan skrive ufrivillig bordelejer på sit CV. Mediet har kendskab til en håndfuld danskere, som har brugt Airbnb til at leje deres hjem ud til private, hvorefter de har opdaget, at den nye udlejer brugte lejligheden til prostitution.

Men der kan sagtens være flere tilfælde, for de bliver ikke registreret. Rent juridisk kan udlejer nemlig ikke stille ret meget op i den situation.

Politiet kan ikke gribe ind, fordi prostitution ikke er ulovligt i Danmark, og ifølge kontrakten fra Airbnb kan udlejer ikke bare smide lejerne ud.

Den eneste mulighed er at gå gennem Fogedretten og forsøge at bevise, at lejerne ikke har lov til at bo i lejligheden, hvilket er en langstrakt procedure.

Airbnb vil ikke svare på, hvor mange klager, der har været fra kunder, hvis lejlighed pludselig blev brugt til prostitution, men siger, at der generelt er meget få problemer og klager i forhold til hvor mange tilfredse kunder, der bruger Airbnb.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.