Nu bliver ofrene for fransk flystyrt bjærget

Helikoptere har indledt arbejdet med at bjærge de omkomne efter tirsdagens flystyrt i de franske alper.
Helikoptere og hundredvis af personer er sat ind for at bjærge lig og dele fra det forulykkede fly. Arkivfoto fra nedstyrtningsstedet.
Helikoptere og hundredvis af personer er sat ind for at bjærge lig og dele fra det forulykkede fly. Arkivfoto fra nedstyrtningsstedet. Foto: DIASTAR/AP

Redningsmandskab indledte onsdag eftermiddag arbejdet med at bjærge de omkomne efter tirsdagens flystyrt i de franske alper, hvor 150 mennesker omkom.

Arbejdet foregår fra luften og blev indstillet igen ved mørkets frembrud, siger en kilde til det franske nyhedsbureau AFP.

En talsmand for politiet i byen Digne bekræfter over for det tyske nyhedsbureau dpa, at de første rester af de omkomne er hentet ned fra ulykkesstedet.

Flyet styrtede ned i et bjergområde, der er svært tilgængeligt. Redningsmandskab skal op ad en bjergvæg, der nogle steder stiger stejlt, og kan kun komme derop til fods og med helikopter.

Vragrester og lig er spredt over et større område i omkring to kilometers højde.

Alle 150 mennesker om bord blev dræbt, da flyet af typen Airbus A320 fra det tyske lavprisselskab Germanwings tirsdag styrtede ned i de franske alper på vej fra Barcelona til Düsseldorf.

Der er flest tyskere blandt de omkomne, nemlig 72, heriblandt også 16 teenagere og deres to lærere, der havde været på udvekslingstur i Barcelona.

49 af de omkomne er spaniere, og ifølge Udenrigsministeriet er der også en dansker imellem ofrene.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.