Novo Nordisk siger farvel til direktør

Koncerndirektør Lise Kingo forlader Novo Nordisk efter 12 år på chefgangen.
Medicinalvirksomheden Novo Nordisk skærer en koncerndirektør fra direktionen og reducerer antallet fra syv til seks, oplyser selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen. Med omgående virkning har koncerndirektør Lise Kingo (billedet) således valgt at forlade Novo Nordisk, skriver selskabet i meddelelsen. - Jeg har nydt at være en del af Novo Nordisk gennem hele min karriere, ikke mindst min tid som medlem af koncerndirektionen, udtaler hun.
Medicinalvirksomheden Novo Nordisk skærer en koncerndirektør fra direktionen og reducerer antallet fra syv til seks, oplyser selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen. Med omgående virkning har koncerndirektør Lise Kingo (billedet) således valgt at forlade Novo Nordisk, skriver selskabet i meddelelsen. - Jeg har nydt at være en del af Novo Nordisk gennem hele min karriere, ikke mindst min tid som medlem af koncerndirektionen, udtaler hun. Foto: JENS PANDURO/POLFOTO

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk skærer en koncerndirektør fra direktionen og reducerer antallet fra syv til seks, oplyser selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen.

Med omgående virkning har koncerndirektør Lise Kingo således valgt at forlade Novo Nordisk, skriver selskabet i meddelelsen.

- Jeg har nydt at være en del af Novo Nordisk gennem hele min karriere, ikke mindst min tid som medlem af koncerndirektionen. Det har været en fantastisk rejse, og jeg ønsker virksomheden og mine kolleger alt det bedste i deres videre færd.

- Dette er begyndelsen til et nyt kapitel, hvor jeg vil bruge min erfaring og viden i virksomhedsbestyrelser og organisationer internationalt, siger Lise Kingo i en skriftlig kommentar.

Administrerende direktør Lars Rebien Sørensen roser Kingo for "hendes lederskab i udviklingen af virksomhedens strategi indenfor bæredygtig udvikling, corporate branding og public affairs, som har været stærkt medvirkende til, at Novo Nordisk i dag nyder anseelse som en velrespekteret global virksomhed".

I 2002 blev Lise Kingo den første kvindelige koncerndirektør i Novo Nordisk. De tilbageværende seks koncerndirektører i medicinalvirksomheden er alle mænd.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.