Norwegian-topchef afviser ulovlig opsplitning

Ifølge Bjørn Kjos er det ikke ulovligt, når Norwegian vil opsplitte de skandinaviske piloter i tre selskaber.
Bjørn Kjos, Norwegians topchef, erkender, at der er en "lille tvivl om den juridiske holdbarhed" i beslutningen om at opsplitte gruppen af skandinaviske piloter.
Bjørn Kjos, Norwegians topchef, erkender, at der er en "lille tvivl om den juridiske holdbarhed" i beslutningen om at opsplitte gruppen af skandinaviske piloter. Foto: Larsen/AP

Norwegians topchef, Bjørn Kjos, har fået forsikring om, at han er på juridisk tryg grund, når han opsplitter gruppen af skandinaviske piloter. Det siger han ifølge NTB.

Bjørn Kjos ser ingen grund til at frygte, at trækket, som overraskende blev annonceret torsdag, skal få et efterspil i retsvæsnet.

De strejkende Norwegian-piloters fagforening, Parat, mener ellers, at opsplitningen er i strid med blandt andet arbejdsmiljøloven, og hvad man har lov til at gøre under en strejke.

- Vi har haft juridisk kompetence inde i dette. Jeg har ikke nogen mulighed for selv at vurdere det juridiske, men vi har fået klar besked om, at vi er på juridisk tryg grund, siger Bjørn Kjos til NTB.

De stridende parter ser ikke ud til at være kommet hinanden tættere, efter at bestyrelsen i Norwegian Air Norway torsdag på et ekstraordinært bestyrelsesmøde besluttede at etablere nye datterselskaber i Norge, Danmark og Sverige for de skandinaviske piloter i selskabet.

Virksomhedsoverdragelsen indebærer, at alle piloter overføres til de respektive pilotselskaber.

- Der er lille tvivl hos os om den juridiske holdbarhed i dette, siger Norwegian-topchefen ifølge NTB.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.