Norwegian-parter klar til at mødes igen

Efter at forhandlingerne tidligt lørdag brød sammen, vil Norwegian klokken 13 informere om nyt i sagen.
Arbejdsnedlæggelsen i luftfartsselskabet Norwegian rammer titusindvis af danske og skandinaviske passagerer i weekenden. Nu har parterne meldt sig klar til at sætte sig ved forhandlingsbordet igen.
Arbejdsnedlæggelsen i luftfartsselskabet Norwegian rammer titusindvis af danske og skandinaviske passagerer i weekenden. Nu har parterne meldt sig klar til at sætte sig ved forhandlingsbordet igen. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

De stridende parter i Norwegian-konflikten melder sig klar til nye samtaler, efter at flyselskabets ledelse og de strejkende piloter tidligt lørdag gik fra hinanden uden at være nået frem til en løsning på et maratonmøde.

Det skriver nyhedsbureauet NTB, som oplyser, at Norwegian har indkaldt til pressemøde i hovedkontoret på Fornebu, Oslos lufthavn, klokken 13.

De strejkende havde inden lørdag middag ikke taget konkrete initiativer til at mødes med flyselskabet.

Men over for NTB oplyser piloterne, at der er vilje til at genoptage drøftelserne allerede lørdag, hvor det anslås, at 20.000 passagerer bliver ramt af den fortsatte pilotstrejke.

Halvor Vatnar, leder for Norwegian Pilot Union (NPU), udelukker ikke nye forhandlinger lørdag. Samme melding kommer fra formanden for piloternes fagforening Parat, Hans-Erik Skjæggerud, som er klar til at forhandle, såfremt selskabet ønsker det.

Det kan noget tyde på, da Norwegian lørdag morgen har anmodet piloterne om at genoverveje det fremsatte tilbud og møde frem til nye forhandlinger.

Det fremsatte tilbud giver ifølge selskabet samtlige skandinaviske piloter jobsikkerhed, en garanti for at blive i samme stilling i tre år, samme solide lønbetingelser og ikke mindst giver dem en tilknytning til moderselskabet, som har været selve kernen i striden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.