Norske piloter i SAS genoptager arbejdet

Piloterne i Norsk Cockpitforbund trækker i arbejdstøjet igen efter at være blevet enig om ny aftale med SAS.
SAS må torsdag aflyse tre langdistanceflyvninger fra København i forbindelse med de norske piloters strejke, der altså nu er slut.
SAS må torsdag aflyse tre langdistanceflyvninger fra København i forbindelse med de norske piloters strejke, der altså nu er slut. Foto: colourbox/free

Strejken blandt de norske piloter i luftfartsselskabet SAS er slut, oplyser leder i Norsk Cockpitforbund Rune Sundland til det norske nyhedsbureau NTB.

Konflikten mellem SAS og Norsk Cockpitforbund brød ud, da piloterne forlod forhandlingerne om en ny kollektivaftale sidste torsdag.

- Disse tarifforhandlinger har været meget udfordrende, men vi har nu landet en aftale, siger Rune Sundland.

I starten strejkede 6 norske piloter, men det tal steg hen over weekenden til 17.

SAS må torsdag aflyse tre langdistanceflyvninger fra København i forbindelse med de norske piloters strejke, der altså nu er slut.

- Forhandlingerne er et bevis for, at vi sammen med pilotforeningerne tager et ansvar for at sikre skandinaviske arbejdsforhold og en fremtid for piloter i SAS, siger koncernchef i SAS Richard Gustafson i en pressemeddelelse.

SAS har nu indgået aftaler med de svenske og danske piloter samt alle de norske, der er organiseret i to fagforeninger.

I sidste uge var der optræk til, at de svenske piloter ville gå i strejke. Forhandlingerne gik i overtid, og til sidst blev parterne enige.

NTB erfarer, at aftalen, som SAS har indgået med resten af de norske piloter torsdag, er identisk med den, som piloterne sagde nej til i første omgang. Nu bliver der ifølge NTB nedsat et udvalg, som skal se på forholdene.

Den nye kollektivaftale er gældende fra 1. april og et år frem, oplyser SAS.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.