Nordmand er blandt bortførte udlændinge i Filippinerne

Norsk manager for ferieresort er sammen med to canadiere og en filippiner bortført af bevæbnede mænd.
I mange år var Davao-området præget af uroligheder. Det seneste år har der været relativt roligt efter en fredsaftale mellem myndighederne og muslimske oprørsgrupper, men mandag blev fire personer bortført af bevæbnede mænd. Arkivfoto.
I mange år var Davao-området præget af uroligheder. Det seneste år har der været relativt roligt efter en fredsaftale mellem myndighederne og muslimske oprørsgrupper, men mandag blev fire personer bortført af bevæbnede mænd. Arkivfoto. Foto: AP/AP

En nordmand, der er bestyrer af et ferieresort i det sydlige Filippinerne, er sammen med to canadiske turister og en filippinsk kvinde blevet bortført fra feriestedet af bevæbnede mænd.

Det oplyser hæren i landet tirsdag ifølge Reuters.

De fire personer blev bortført med magt mandag aften lokal tid fra ferieresortet Holiday Oceanview på øen Samal nær Davao.

Der var 30 udenlandske turister på resortet, da det blev angrebet af omkring 20 mænd, der ankom i to speedbåde.

- Fire personer blev taget med, men vi ved ikke, hvem der står bag. Det ser ud til, at udlændinge var målet. De var ikke tilfældige ofre, siger Alberto Caber fra hæren ifølge Reuters.

Filippinske medier skriver, at et ægtepar, angiveligt fra Japan, formåede at vriste sig fri af bortførerne.

Der var sikkerhedsvagter ved feriestedet, men de var i undertal i forhold til bortførerne, der ifølge det lokale ABS-CBN.News er medlemmer af en gruppe kendt som "Bama".

Den norske ambassade i Filippinerne er ifølge avisen Verdens Gang bekendt med bortførelsen og undersøger i øjeblikket sagen.

Tre flådefartøjer er sat ind i jagten på gerningsmændene. Fly skulle også deltage i eftersøgningen og forsøget på at redde de bortførte personer.

Sikkerhedssituationen har været relativt god de senere år i regionen, efter at en fredsaftale i 2014 mellem en muslimsk oprørsgruppe og myndighederne blev indgået.

Aftalen afsluttede 45 års konflikt, hvor mere end 120.000 har mistet livet og to millioner er drevet på flugt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.