Nordmænd vil indspille ny film om Gummi-Tarzan

Optagelserne skal laves i Bergen, fortæller produktionsselskab, der vil filmatisere dansk børneklassiker.
Otto Brandenburg modtog en Bodil for sin rolle i filmatiseringen af "Gummi-Tarzan". Her ses han ved uddelingen sammen med Vivi Bak. Arkivfoto
Otto Brandenburg modtog en Bodil for sin rolle i filmatiseringen af "Gummi-Tarzan". Her ses han ved uddelingen sammen med Vivi Bak. Arkivfoto Foto: Polfoto/free

Ole Lund Kirkegaards børnebogsklassiker "Gummi-Tarzan" skal igen laves som spillefilm.

Det er i hvert fald planen hos Film Farms, et norsk produktionsselskab, der vil indspille filmen i Bergen, skriver Bergens Tidende.

Tom Kjeseth og Alan Milligan, der står i spidsen for Film Farms, læste som børn "Gummi-Tarzan" og forelskede sig i historien om lille Ivan Olsen, der får tæv i skolen og skæld ud af sin far, indtil han en dag møder en mystisk heks.

De fortæller til Bergens Tidende, at det var let at få filmrettighederne fra Kirkegaards familie, men at det har været mere tidskrævende at indhente rettighederne til at bruge Tarzan-navnet, som ejes af Warner/Burroughs.

- Ikke nok med at vi kan bruge Tarzan-navnet, vi fik også rettighederne til en fornuftig pris, mener Alex Milligan.

Film Farms arbejder nu med at færdiggøre et manuskript for filmen og sikre sig finansiering.

"Gummi-Tarzan" blev udgivet som bog i 1975. Seks år senere blev den filmatiseret af Søren Kragh-Jacobsen og modtog efterfølgende tre Bodilpriser.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.