Nordkoreanske topfolk på visit i Sydkorea

Tre nordkoreanere deltager i afslutningsceremonien ved Asian Games i Sydkorea.
Nordkoreas Kim Jung-un (billedet) sender tre topembedsmænd til afslutningsceremonien ved Asian Games i Sydkorea. Det kan være et tegn på begyndende lille forsoning mellem de to lande. Arkivfoto
Nordkoreas Kim Jung-un (billedet) sender tre topembedsmænd til afslutningsceremonien ved Asian Games i Sydkorea. Det kan være et tegn på begyndende lille forsoning mellem de to lande. Arkivfoto Foto: Wong Maye-E/AP

Et sjældent besøg fra den nordkoreanske elite kan være begyndelsen på et gennembrud i det anspændte forhold mellem Nordkorea og Sydkorea.

Tre højtstående embedsmænd fra Nordkorea deltager i afslutningsceremonien ved sportsbegivenheden Asian Games, der afholdes i Sydkorea.

Det oplyser en talsmand for det sydkoreanske genforeningsministerium ved en pressekonference.

Angiveligt bliver den nordkoreanske delegation ledt af Hwang Pyong-so og Choe Ryong-hae, der begge har tætte forbindelser til statsleder Kim Jong-un.

Hwang er leder af den nordkoreanske hærs politiske afdeling - en magtfuld institution, der er loyal over for det hemmelighedsfulde lands leder. Organisationen fører blandt andet tilsyn med landets 1,2 millioner militærmedarbejdere.

Deltagelsen fra Nordkorea kommer som en overraskelse, efter at landet har sendt skældsord mod Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, og kritiseret hendes opfordring til Pyongyang om at afslutte det nordkoreanske våbenprogram og forbedre menneskerettighederne.

De to lande har teknisk set været i krig siden afslutningen på Koreakrigen i 1953.

Kim Jung-un er ikke blevet set offentligt siden 3. september, hvilket har givet næring til spekulationer om, at han kan være ved dårligt helbred.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.