Nordkorea affyrer igen ballistiske missiler

Ifølge det sydkoreanske militær holdt de nordkoreanske missiler sig i luften op til 600 kilometer.
Nordkorea har truet med at gengælde opstillingen af et missilskjold med "fysisk handling", så snart det kender den geografiske placering af systemet.
Nordkorea har truet med at gengælde opstillingen af et missilskjold med "fysisk handling", så snart det kender den geografiske placering af systemet. Foto: Ahn Young-jon/AP

Nordkorea har tirsdag morgen lokal tid affyret tre ballistiske missiler i retning af Det Japanske Hav. Det oplyser militæret i Sydkorea ifølge nyhedsbureauet Yonhap.

Missilerne, der blev affyret fra regionen Hwangju i den vestlige del af Nordkorea, fløj mellem 500 og 600 kilometer, oplyser den sydkoreanske militærkommando i en pressemeddelelse.

- Det er en distance lang nok til at ramme over alt i Sydkorea. Også Busan, hedder det i meddelelsen.

Busan er Sydkoreas store havneby i den sydligste del af landet.

Det amerikanske militær bekræfter, at der også her er registreret missilaffyringer fra Nordkorea. Ifølge USA blev de tre missiler affyret i løbet af knap en time, skriver Reuters.

Styret i Nordkorea reagerede for godt en uge siden vredt på nyheden om, at Sydkorea og USA har truffet endelig afgørelse om at etablere et forsvarssystem, der kan forhindre missiler fra Nordkorea i at ramme nabolandet.

Nordkorea har truet med at gengælde opstillingen af et missilskjold med "fysisk handling", så snart det kender den geografiske placering af systemet.

I adskillige måneder har Nordkorea med jævne mellemrum foretaget prøveaffyringer af ballistiske missiler. I juni affyrede landet et mellemdistancemissil, og tidligere denne måned blev et missil sendt af sted fra en undervandsbåd.

FN's Sikkerhedsråd vedtog i marts en resolution om at udvide de internationale sanktioner mod Nordkorea. Det skete som svar på Nordkoreas atomprøvesprængning 6. januar, som var den fjerde af slagsen i det lukkede land.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.