Nordjyske læger frygter nye Falck-klinikker

Når Falck til efteråret overtager fem lægepraksisser i Nordjylland, frygter de praktiserende læger, at det bliver sværere at tiltrække yngre læger.
I Nordjylland er de praktiserende læger bekymret for, at det i fremtiden kan blive svært at få unge læger til at slå sig ned i landsdelen.
I Nordjylland er de praktiserende læger bekymret for, at det i fremtiden kan blive svært at få unge læger til at slå sig ned i landsdelen. Foto: Colourbox

De praktiserende læger i Nordjylland er bekymret over, at Falck til oktober i år overtager fem lægepraksisser i Nordjylland.

Da lønnen som regel er bedre i en såkaldt udbudspraksis, som drives af Falck, er de praktiserende læger bange for, at yngre læger tager korte velbetalte vikarforløb hos Falck, i stedet for at slå sig ned i Nordjylland, hvor der er massiv lægemangel.

- Falck kan tilbyde lønninger, som vi slet ikke kan hamle op med, siger Annemette Alstrup, formand for de praktiserende læger i Nordjylland til P4 Nordjylland.

Annemette Alstrup frygter, at der kommer endnu flere udbudsklinikker i fremtiden, og at unge læger ser det som et alternativ at være ansat som læge, i stedet for at drive sin egen klinik som selvstændig.

- Der bliver sværere for os praktiserende læger at lave generationsskifte i vores klinikker, hvis de yngre læger synes, det er mere attraktivt at arbejde i udbudsklinikkerne, siger hun til radiostationen.

På den måde kan det, ifølge Annemette Alstrup, blive endnu sværere at få unge læger til at slå sig ned i Nordjylland.

Region Nordjylland har stået for udbuddet af de fem lægepraksisser, som Falck nu overtager, og her kan Regionsrådsformand, Ulla Astman (S) godt forstå bekymringen.

- Det er ikke en løsning, vi har ønsket. Vi håbede, at praktiserende læger søgte de ledige pladser, men det var ikke muligt. Så vi havde ikke andre muligheder, for vi er jo forpligtigede til at sikre borgerne lægedækning, siger hun til P4 Nordjylland.

De fem nye Falck-lægepraksisser kommer til at ligge i Hurup, Frøstrup, Brovst, Dronninglund og Frederikshavn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.