Nordjyske erhvervsskoler: Nye prøver har en stor fordel

Eleverne bliver mere dedikerede af de nye optagelsesprøver til erhvervsskoler, lyder det fra flere nordjyske skoler.
Eleverne bliver mere dedikerede, når de skal til en optagelsesprøve, lyder det nu fra flere nordjyske erhvervsskoler.
Eleverne bliver mere dedikerede, når de skal til en optagelsesprøve, lyder det nu fra flere nordjyske erhvervsskoler. Foto: Colourbox

De nye adgangskrav til erhvervsskolerne giver mere dedikerede elever, lyder det fra nordjyske erhvervsskoler.

Som noget nyt skulle kommende elever i år til en optagelsesprøve, hvis ikke de havde bestået dansk og matematik i folkeskolen.

På Tech College Aalborg var knap 100 til optagelsesprøve, som størstedelen bestod. Og det er tegn på målrettethed, siger direktør Michael Johansson til DR Nordjylland.

- Når de møder op til en ekstra prøve og faktisk også giver den en skalle for at komme ind, så tænker vi, at det er nogle elever, der aktivt vælger det til i større grad, end det var tidligere.

På Tech College Aalborg bestod 80 procent optagelsesprøven i dansk, mens 60 procent bestod matematik. Og billedet er det samme på EUC Nord, hvor cirka 70 procent af eleverne bestod optagelsesprøverne i dansk og matematik.

Prøverne er sammen med screeningssamtaler indført for at mindske et meget højt frafald på erhvervsuddannelserne, og det virker, mener Klaus Sandager, der er IT- og administrationschef på EUC Nord.

- Det er bestemt vores håb og forventning, at de elever, der nu også har bestået prøven og skal starte hos os til august, at dem bliver vi ved med at have hos os, fordi de har været inde til den her screeningssamtale, siger han til DR Nordjylland.

Begge skoler evaluerer optagelsesprocessen i august for at gøre det endnu bedre næste år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.