Nordjysk fabrik flytter til Ungarn: Fyreseddel til 175 ansatte

Lysfabrikken Harman lukker i Frederikshavn og flytter produktionen østpå.
175 ansatte har fået noget af en lyseslukker-besked.
175 ansatte har fået noget af en lyseslukker-besked. Screendump, Google Maps

Endnu en dansk fabrik flytter sin produktion til Østeuropa.

HARMAN International har i dag offentliggjort planer om at flytte Martins produktion i Frederikshavn til Ungarn. Fabrikken i Frederikshavn beskæftiger i dag 135 timelønnede og 40 funktionærer. Det oplyser NORDJYSKE Medier.

- Det har været nogle svære overvejelser, ikke mindst set i lyset af Martins mangeårige tilstedeværelse i Frederikshavn og det engagement vores dygtige medarbejdere altid har udvist. Men flytningen er desværre nødvendig, for at vi kan fastholde vores førende position i et konkurrencepræget marked, hvor betingelserne konstant skærpes" siger Lars Dige Knudsen, adm. direktør i Martin Professional, til NORDJYSKE.

Flytningen til Ungarn er et led i HARMANs overordnede strategi om konsolidering af de europæiske produktionsfaciliteter på tværs af sine fire forretningsdivisioner. HARMAN har over 20 års erfaring med produktion i Ungarn, og beskæftiger i dag mere end 2.200 medarbejdere i landet. Den nye produktionsenhed forventes at nå op på ca. 400 medarbejdere, når den eksisterende produktion er overført.

Martin har i dag indledt de mere formelle forhandlinger om fabrikslukningen med medarbejdernes repræsentanter (SU) samt orienteret Arbejdsmarkedsrådet i henhold til gældende lovgivning.
Produktionen i Frederikshavn ventes oprethold i fuldt omfang det næste halve års tid.

- I forbindelse med forhandlingerne omkring lukningen i Frederikshavn, vil virksomhedens fokus være at sikre vore medarbejdere en fair fratrædelsesordning samt hjælp til at finde anden beskæftigelse, siger Lars Dige Knudsen til NORDJYSKE.

En endelig beslutning om vilkårene for fabrikslukningen ventes at foreligge inden månedens udgang.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.