Nordjyder råber op i kor: Flyt arbejdspladser hertil

Rebild, Vesthimmerland, Hjørring, Jammerbugt og Thisted kommuner går i fælles front for at få rykket arbejdspladser til Nordjylland.
Rebild, Vesthimmerland, Hjørring, Jammerbugt og Thisted kommuner har lavet et samlet udspil, hvor GEO-data-styrelsen er det eneste konkrete forslag om en statslig arbejdsplads, nordjyderne gerne vil have fingrene i.
Rebild, Vesthimmerland, Hjørring, Jammerbugt og Thisted kommuner har lavet et samlet udspil, hvor GEO-data-styrelsen er det eneste konkrete forslag om en statslig arbejdsplads, nordjyderne gerne vil have fingrene i. Foto: /free

Fem nordjyske kommuner har lavet et fælles udspil til, hvilke statslige arbejdspladser, de mener, der bør og kan flyttes til Nordjylland.

Ifølge Rebild Kommunes borgmester, Leon Sebbelin (R), er det vigtigt, at kommunerne står sammen.

- Det eneste, vi ikke får ud af et hundeslagsmål mellem alle de nordjyske kommuner, det er statslige arbejdspladser, for så dør det i alt muligt andet fnidder-fnadder, siger Leon Sebbelin.

Rebild, Vesthimmerland, Hjørring, Jammerbugt og Thisted kommuner har lavet et samlet udspil, hvor GEO-data-styrelsen er det eneste konkrete forslag om en statslig arbejdsplads, nordjyderne gerne vil have fingrene i.

De resterende forslag er holdt i overordnede emner. Dog er målet med udspillet ganske klart - det handler om at trække job til regionen.

- I Rebild Kommune vil vi gerne lægge grundstykke til nogle statslige arbejdspladser. Men skulle arbejdspladserne komme til at lægge i nabokommunen, håber jeg, at medarbejderne vil bosætte sig her i Rebild, siger borgmester Leon Sebbelin.

Rebild-borgmesteren håber derfor, at politikerne på Christiansborg vil være lydhøre for det samlede, nordjyske udspil.

- Succeskriteriet må være, at der nu sker noget. At det ikke som så mange gange før ender i lidt mindre forsøg, men at vi får en plan, siger Leon Sebbelin.

Det nordjyske forslag er en del af det landsdækkende forslag, som er udarbejdet af de 20 kommuner, der arbejder sammen i foreningen Danmark på Vippen. Det samlede udspil skal præsenteres til en høring på Christiansborg til september.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.