Nordiske ministre mødes med tysk minister

Tre nordiske udenrigsministre mødes mandag med deres tyske kollega. EU, Ukraine og IS er på dagsordenen.
Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) er i dag vært for et møde mellem de nordiske udenrigsministre og deres tyske kollega.
Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) er i dag vært for et møde mellem de nordiske udenrigsministre og deres tyske kollega. Foto: PETER KLINDT/POLFOTO

Formålet er at styrke samarbejdet, når tre nordiske udenrigsministre mandag mødes med deres tyske kollega i København. På dagsordenen står blandt andet EU, krisen i Ukraine og kampen mod Islamisk Stat (IS).

Det er første gang, at et sådant møde, der har fået navnet N3+1, finder sted mellem Tyskland og de tre nordiske EU-lande Finland, Sverige, Danmark.

Forud for samlingen mødes den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard (R), med Tysklands ditto, Frank-Walter Steinmeier.

- De nordiske lande og Tyskland ser ens på mange dagsordener, og det er nyttigt med sådan et årligt, uformelt møde. Det er vigtigt, at vi drøfter og afstemmer vores idéer til det videre arbejde i EU, herunder EU's prioriteter, for at sikre et stærkt dansk-nordisk aftryk, siger Martin Lidegaard og fortsætter:

- Det gælder også EU's globale rolle, hvor det er vigtigt, at vi sammen sender klare budskaber i Ukraine-konflikten og til EU's sydlige naboer. Jeg skal også diskutere EU og de internationale brændpunkter, ikke mindst Ukraine og bekæmpelsen af IS, med Frank-Walter Steinmeier.

Tyskland er en af Danmarks vigtigste samarbejdspartnere og en europæisk nøglespiller politisk og økonomisk, og der skal endvidere drøftes vækst og beskæftigelse og EU's investeringsplaner.

- Danmark og Tyskland har ofte fælles interesser. Derfor er det helt oplagt, at vi styrker samarbejdet, fremhæver udenrigsministeren.

Foruden Martin Lidegaard og Frank-Walter Steinmeier deltager den svenske udenrigsminister, Margot Wallström, og den finske udenrigsminister, Erkki Tuomioja.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.