Nordiske lande lægger pres på Emiraterne

Blandt andet Det Islamiske Forbund i Danmark står på terrorliste, og det vil de nordiske lande have opklaret.
Side om side med al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) optræder Det Islamiske Forbund i Danmark på en ny terrorliste fra De Forenede Arabiske Emirater. De nordiske lande kræver en forklaring.
Side om side med al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) optræder Det Islamiske Forbund i Danmark på en ny terrorliste fra De Forenede Arabiske Emirater. De nordiske lande kræver en forklaring. Foto: JESPER STORMLY HANSEN/POLFOTO

Flere nordiske lande er enige om at kræve svar på, hvorfor en række lokale islamiske organisationer - deriblandt en dansk - er opført på en nylig opdateret terrorliste i De Forenede Arabiske Emirater.

Det danske udenrigsministerium bekræfter, at man arbejder på at undersøge, hvad der ligger til grund for, at de nordiske, islamiske organisationer er sat på en terrorliste.

Ministeriet har via den danske ambassade i Abu Dhabi bedt om et møde, men der er endnu ikke aftalt noget.

Ifølge de norske myndigheder er der tale om et fælles nordisk initiativ, men Danmark er ifølge Udenrigsministeriet ikke umiddelbart del af dette.

- Jeg kan bekræfte, at der er enighed om, at de nordiske lande skal forsøge at få en dialog med emiraterne om disse lister, siger en pressemedarbejder, Veslemøy Salvesen, fra det norske udenrigsministerium til nyhedsbureauet NTB.

- Vi vil sammen opsøge Udenrigsministeriet i Emiraterne og fremlægge vores synspunkt, siger hun.

Det finske udenrigsministerium skriver på sin hjemmeside, at de nordiske lande vil samarbejde på diplomatisk niveau og forsøge at få et møde med myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater.

Blandt de opførte organisationer på terrorlisten står Det Islamiske Forbund i Danmark, en mindre organisation med hovedkvarter på Hejrevej i København.

Mohammad Fouad Albaraz, der er imam hos forbundet, har udtrykt forundring over, at hans menighed står listet som en terrororganisation i De Forenede Arabiske Emirater.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.