Nordea afviser historie om undervurderet risiko på udlån

Forlydender om undervurderet risiko på udlån i Nordea er "yderst spekulativ", siger topchef.
Casper von Koskull, Nordeas topchef, afviser, at Nordea undervurderer risikoen ved storbankens erhvervsudlån.
Casper von Koskull, Nordeas topchef, afviser, at Nordea undervurderer risikoen ved storbankens erhvervsudlån. Foto: Nordea/Free

Nordeas topchef afviser, at storbanken har undervurderet risikoen i sine udlån til erhvervskunder med 50-80 milliarder svenske kroner, som en svensk avis har beskrevet.

Nordea har kapital nok til at leve op til alle krav, og storbankens topchef forventer ikke væsentlige ændringer i kravene i forbindelse med en kommende gennemgang af bøgerne, lyder det.

- Vores evne til at generere kapital er blandt de bedste i verden, og vi har demonstreret den evne over de seneste ti år. Vi er meget overbeviste om vores evne til at opfylde kapitalkravene uden yderligere kapital.

- Jeg anser artiklen i dagens udgave af Svenska Dagbladet for at være yderst spekulativ og uden reelt indhold, siger topchef Casper von Koskull i en meddelelse.

Artiklen i Svenska Dagbladet bygger på et fortroligt dokument fra det svenske finanstilsyn, Finansinspektionen.

Også Finansinspektionen har fundet anledning til at kommentere artiklen i den svenske avis og påpeger, at storbanken ifølge tilsynets seneste rapport opfylder kapitalkravene.

Men samtidig understreger Finansinspektionen i en pressemeddelelse, at det er ved at se bankernes udlån grundigt efter.

- FI har tidligere konkluderet, at denne evaluering vil føre til højere kapitalkrav.

- Hvad angår Nordea, vil behovet for yderligere kapital, som det kan bedømmes på nuværende tidspunkt, være væsentligt lavere end angivet i artiklen, lyder det fra Finansinspektionen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.