Nøgne kvinder og mænd indtager dansk ø

Det bliver lidt småkoldt for de 75 medlemmer af Danske Naturister, som lørdag og søndag mødes til en afslappet weekend med nøgenhed og sightseeing på Orø.
I weekenden mødes medlemmer af foreningen Danske Naturister på Orø i Isefjorden. Billedet her er fra naturist-campingpladsen Solbakken ved Kirke-Hyllinge uden for Roskilde.
I weekenden mødes medlemmer af foreningen Danske Naturister på Orø i Isefjorden. Billedet her er fra naturist-campingpladsen Solbakken ved Kirke-Hyllinge uden for Roskilde.
Foto: Scanpix/arkiv

Det bliver ikke optimale forhold for de naturister, som i weekenden har planlagt at holde hinanden stævne på Orø i det inderste af Isefjorden.

I følge DMI's vejrudsigt for området, så er den skinbarlige sandhed, at de skal forvente en blanding af sol, skyer og en smule nedbør lørdag og temperaturer på i nærheden af 20 grader.
Søndag bliver det ikke bedre, dog stiger temperaturen til omkring 23 grader.

Det er ikke det bedste udgangspunkt til at vandre rundt nøgen rundt på den 14 km2 store ø.

Det er foreningen Danske Naturister, som står for arrangementet. Der ventes 75 medlemmer til en sund blanding af hygge og sightseing.

På programmet er øens to seværdigheder; øens kirke og Orø Bymuseum samt en ø-safari.

Desuden ventes den offentlige strand at blive anvendt flittigt.

Afslappende at være nøgen

- Det er afslappende at være nøgen og ikke behøver at bekymre sig om, hvad folk tænker. Arrangementet er lidt et forsøg på et opgør mod mod den totale kropsforskrækkelse, der plager danskerne i øjeblikket. Efterhånden skal børn i skolen bade i selvstændige badekabiner. Det er jo helt galt. Jeg tror, at det skyldes, at folk har den opfattelse, at ens krop ikke er god nok, som den er. Ser man os i weekenden, tror jeg, at man vil sige 'nåja, jeg er sikkert god nok, som jeg er, siger Per Eldon til Ekstra Bladet.

Han bor på øen og er medlem af foreningen Danske Naturister.

Naturisterne skal bo på Orø Camping og Hytteby på den nordlige del af øen, og de tager hul på weekenden med en vandretur langs stranden efterfulgt af en fælles frokost i det fri.

Weekendens vejrudsigt for Orø ligner i øvrigt udsigten for hele landet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.