Nøgen om natten: Derfor er det sundt for dig

'Natte-nudister' har det bedre fysisk og psykisk. Så smid din pyjamas!
Af med tøjet, når du går til køjs! Det er sund for dig!
Af med tøjet, når du går til køjs! Det er sund for dig! Foto: SCANPIX arkiv

Marilyn Monroe påstod engang, at det eneste hun sov i om natten, var Chanel no 5. Det lyder sexet, og det er endda videnskabelig bevist, at det er super sundt – altså at sove nogen.

– Din kropstemperatur skal falde om natten, for at du bedre kan producere melatonin, kroppens søvnhormon, og det modvirkes, hvis du har tøj på, forklarer speciallæge ved multiklinikken 360° Sundhed Jan Børger.

Dette skal du undgå, når du er i søvnunderskud: læs hvad på Femina.dk

Går du til køjs uden en trevl på kroppen, så kan du regne med en væsentlig forbedret nattesøvn, siger Jan Borger til FEMINA.

Han understreger, at det samtidig vil løfte din livskvalitet – og ikke kun fordi du dermed far mere hvile.

– Den bedre varmeregulering af kroppen nedsætter produktionen af stresshormoner. På den baggrund kan du se frem til meget mere energi og overskud om dagen.

Tre gode grunde til at sove nøgen
  • Færre sygdomme i understellet: Sover du upåklædt under dynen, tillader du kroppen at ånde bedre, og det er en klar fordel for dine kønsorganer. Varme tiltrækker nemlig fugt og kan medføre svampe- og urinvejsinfektioner.
  • Stofskifte optimeres: Når du ikke pakker dig helt ind i nattøj, kan du snorke dig til en stærkere forbrænding, hvilket skyldes, at du automatisk har sikret dig selv en lavere kropstemperatur.
  • Sex- og samlivet styrkes: At sove hud mod hud med din elskede giver en øget produktion af oxytocin, der stimulerer en følelse af samhørighed mellem jer og øger lysten til sex.
UDVID

Her er 7 konkrete tegn på, du mangler søvn: Læs om dem på Femina.dk

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.