NNIT brager ind på fondsbørsen

Aktierne er steget 30 procent i værdien på åbningsdagen. Niveauet er holdbart, vurderer investeringsøkonom.
Efter 13 minutters handel er euforien blandt investorerne aftaget en lille smule, og aktien ligger i kurs 163,5. det svarer til en stigning på 30,1 procent fra udbudsprisen på 125 kroner.
Efter 13 minutters handel er euforien blandt investorerne aftaget en lille smule, og aktien ligger i kurs 163,5. det svarer til en stigning på 30,1 procent fra udbudsprisen på 125 kroner. Foto: Pressefoto / Mogens Carrebye/NOVO NORDISK

Investorerne tager imod børsdebutanten NNIT med helt åbne arme.

Aktien fløj på de første tre minutters handel op i 175 kroner svarende til en stigning på 40 procent, og efter den indledende ekstase har lagt sig har kursen stabiliseret sig lige over 160, svarende til et plus på cirka 30 procent.

Selvom det er en voldsom udvikling, mener investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, at det nuværende kursleje vil holde den næste måneds tid, hvis der ikke kommer kurspåvirkende nyheder fra selskabet.

- I dag har den i ekstrem grad nyhedens interesse, konstaterer han over for Ritzau og tilføjer:

- Det vil den også have mandag og tirsdag, og så vil det begynde at fade ud. Men modsat vil der sidde nogle store investorer, som ikke fik de aktier, de havde regnet med, og som vil købe, hvis den begynder at falde mod 150.

Han forventer derfor et kursniveau på mellem 150 og 160 kroner per aktier, indtil selskabet kommer med nyheder, som påvirker fremtidsudsigterne.

En del af forklaringen på den store stigning er ifølge Per Hansen en generel, høj efterspørgsel efter nynoterede aktier.

- Hvis du får lov til at købe aktier i alle nye børsnoteringer over hele verden i en periode på 10 år, så vil du sidde tilbage med gennemsnitsafkast for første handelsdag på 10 til 12 procent, påpeger investeringsøkonomen.

Han tilføjer, at Novo Nordisk, der med børsnoteringen udvander sit ejerskab af NNIT, har valgt en udbudskurs på 125, selvom der var efterspørgsel nok til at sælge i toppen af udbudsintervallet, som gik til 130 kroner per aktie. Det har også presset kursen op.

Endelig er der værdien i, at selskabet er født ud af Novo Nordisk, som over de sidste fem år har mere end tredoblet sin værdi på børsen.

- Det er Made in Denmark by Novo Nordisk. Novo er i særklasse vores bedste investeringsvaremærke, konstaterer Per Hansen.

Han opfordrer dog interesserede, der ikke er kommet på vognen, til at slå koldt vand i blodet.

- Investorerne skal trække vejret. De kortsigtede, tror jeg, har en relativt moderat upside, og langsigtede vil muligvis kunne se, at kursen bipper ned i 150-155, og så kan de beslutte sig for, om de tror på, at de langsigtede forventninger fra prospektet, påpeger Per Hansen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.