RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Nitte til LO: Ingen dato for afgørelse af Ryanair-konflikt

Arbejdsretten har brug for mere tid til at afgøre, om LO må lave konflikt mod Ryanair. Derfor er der torsdag ikke blevet fastlagt en dato for en endelig afgørelse, som det ellers var ventet.
Medlemmer af fagbevægelsen demonstrerer foran Arbejdsretten og fejrer den danske model, forklarer de. LO vil gerne lave sympatikonflikt mod Ryanair, der nægter at indgå overenskomster.
Medlemmer af fagbevægelsen demonstrerer foran Arbejdsretten og fejrer den danske model, forklarer de. LO vil gerne lave sympatikonflikt mod Ryanair, der nægter at indgå overenskomster. Iver Houmark Andersen

Der er ikke kommet en dato på, hvornår Arbejdsretten vil afgøre, om fagbevægelsen må lave konflikt mod Ryanair, som nu har fire ruter ud af København.

Torsdag blev det på et møde i Arbejdsretten mellem repræsentanter for Ryanair og LO-fagbevægelsen fastlagt, at parterne skal mødes igen den 12. maj.

Årsagen er, at dommeren har brug for mere tid til at finde ud af, om sagen skal afgøres i Danmark, i Irland, eller om EU-domstolen skal spørges om, hvor sagen retteligt høre hjemme.

Afgørelsen blev mødt af massive Buh-råb fra demonstranterne foran Arbejdsretten. Formanden for Flyvebranchens Personale Union, Thilde Waast, ærgrer sig over, at sagen trækker ud.

- Vi så gerne, at sagen ikke skulle tage sig lang tid at få afklaret, men vi må lade Arbejdsretten arbejde. Og sagen er vigtig for fagbevægelsen, lige meget om den bliver afgjort i løbet af de kommende måneder, eller om vi må vente et til to år, siger Thilde Waast til Avisen.dk.

Personaledirektør i Ryanair Eddie Wilson tager det mere roligt:

- Nu må vi se, hvad der sker med den videre proces i retten. Men for os i Ryanair er det en bizar situation. Vi mener, at vores ansatte er under irsk lov, og vi har aftaler med vores medarbejderforeninger, siger han.

- Heldigvis har vi fået alle vores fly af sted til tiden fra København i dag. For os er alting bare ’business as usual,’ siger Eddie Wilson til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.