Nike hiver konkurrenter i retten for kopisko

Tøj- og skogiganten Nike hiver 29 selskaber i retten. De beskylder dem for at have kopieret de velkendte Converse All Star-sko.
Den verdenskendte skomodel "Converse All Star" er ifølge Nike blevet kopieret af flere konkurrencer.
Den verdenskendte skomodel "Converse All Star" er ifølge Nike blevet kopieret af flere konkurrencer. Foto: HELLE ARENSBAK/POLFOTO

De verdenskendte Converse All Star-sko er blevet genstand for en omfattende retssag i USA, hvor Nike, der ejer Converse, hiver 29 forskellige selskaber i retten for at kopiere de karakteristiske sko.

Det drejer sig blandt andet om store butikker som H&M, Wal-Mart og skokæden Skechers, der altså bliver beskyldt for at piratkopiere, eller i hvert fald lægge sig for tæt op ad Converse-designet.

Nike kræver erstatning for tabte indtægter, lige som de kræver, at salget standses, og at alle skoene og tilhørende reklamemateriale ødelægges.

Ingen af de sagsøgte selskaber har erklæret sig enige i beskyldningerne om piratkopiering.

Der er blevet solgt flere hundrede millioner par sko, siden modellen blev lanceret i 1921, hvor basketballspilleren Chuck Taylor var med til at designe dem.

I Danmark blev flere butikker torsdag frikendt, efter de havde solgt falske Converse-sko til kunderne. Sø- og handelsretten lagde vægt på, at butikkerne, ikke bevidst havde handlet ulovligt, fordi de rent faktisk selv troede, at skoene var ægte nok.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.