Niels ansat i 40 år - men må ikke få dronningens medalje endnu

Kontorchef Bjarne Grønfeldt fra Dronningens kabinetssekretariat siger, at hoffet altid holder øje med, om der er noget uhensigtsmæssigt i reglerne.
- Niels Ove Rasmussen er en superloyal medarbejder, der altid tilbyder sig og altid har været et aktiv for butikken. Derfor tænkte jeg at, om nogen havde fortjent en medalje til 40 års-jubilæet, så var det ham, siger butiksejer Mogens Pedersen til DR Østjylland.
- Niels Ove Rasmussen er en superloyal medarbejder, der altid tilbyder sig og altid har været et aktiv for butikken. Derfor tænkte jeg at, om nogen havde fortjent en medalje til 40 års-jubilæet, så var det ham, siger butiksejer Mogens Pedersen til DR Østjylland. Foto: Scanpix/arkiv

Reglerne for uddeling af Dronningens medaljer er uretfærdige.

Det mener butikschef Mogens Pedersen fra Profil Optik i Grenaa. Han er meget glad for en medarbejder, der på mandag har været ansat i forretningen i 40 år.

- Niels Ove Rasmussen er en superloyal medarbejder, der altid tilbyder sig og altid har været et aktiv for butikken. Derfor tænkte jeg at, om nogen havde fortjent en medalje til 40 års-jubilæet, så var det ham, siger Mogens Pedersen til DR Østjylland.

Men svaret på indstillingen om medalje fra Dronningen var et nej.

Det skyldes, at medarbejderen fortsætter i jobbet. Så kan han ikke få medaljen på 40-års-dagen. Det kan man derimod godt, hvis man er ansat i den offentlige sektor og fortsætter i jobbet.

Så Niels Ove Rasmussen kan altså godt få en medalje for tro tjeneste - Dronningens Belønningsmedalje - men først når han går på pension.

Butikschef Mogens Pedersen fra Grenaa går ind for en ligestilling, hvor reglerne for offentligt ansatte også kommer til at gælde for privat ansatte.

- Der er ligestilling mellem privat og offentligt ansatte på så mange andre områder, siger han.

Kontorchef Bjarne Grønfeldt fra Dronningens kabinetssekretariat siger, at hoffet altid holder øje med, om der er noget uhensigtsmæssigt i reglerne.

- Vi vil kigge på det. Men derfra og så til, at det bliver ændret her og nu - sådan er det ikke, siger han til DR Østjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.