Nibali efter triumf: Giroen har været smertefuld

Vincenzo Nibali led undervejs i Giro d'Italia, men kom tilbage og vandt løbet for anden gang.
Vincenzo Nibali måtte slide sig tilbage i Giro d'Italia, før den samlede sejr var en realitet.
Vincenzo Nibali måtte slide sig tilbage i Giro d'Italia, før den samlede sejr var en realitet. Foto: Alessandro Di Meo/AP

Det lå ikke i kortene, at Vincenzo Nibali (Astana) skulle vinde Giro d'Italia for få dage siden.

Italieneren gik ned på bjergenkeltstarten på 15. etape, men Nibali kom tilbage og triumferede på næstsidste etape, hvor han slog til i bjergene.

Efter sejren var det også en jublende glad italiener, der kunne se tilbage på et løb, der mindede om en tur i rutsjebanen, men med et forløb, Nibali endte med at nyde godt af.

- Det har været en hård og en smertefuld Giro. Jeg begyndte at køre mere frit, da jeg troede, at det næsten var slut. Det her er et øjeblik af ren og skær følelse.

- Det er næsten umuligt at beskrive, hvad jeg følte, da jeg kom ud på ruten og så alt det skøre, siger Nibali ifølge Reuters.

Den samlede sejr var Nibalis anden i Giro d'Italia i karrieren. Han har også tidligere vundet Vuelta a Espana og Tour de France. Denne gang kom han til lide hårdt for den samlede sejr.

- Den hårdeste dag var enkeltstarten (15. etape, red.). Det gik ikke, som jeg ønskede, og jeg havde ikke en god følelse. Jeg havde lidt problemer med maven, men i den sidste uge begyndte jeg at få det bedre.

Vincenzo Nibali sluttede 52 sekunder foran Esteban Chavez og ét minut og 17 sekunder foran Alejandro Valverde (Movistar) på tredjepladsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.