Niårigs tilstand stabil efter idrætsulykke på skole

En dreng er blevet taget ud af respirator på Rigshospitalet. Han har onsdag vært i livsfare efter kraniebrud.
En niårig dreng er ude af sin respirator på Rigshospitalet efter at have fået kraniebrud i en idrætstime, hvor han fik et håndboldmål i hovedet.
En niårig dreng er ude af sin respirator på Rigshospitalet efter at have fået kraniebrud i en idrætstime, hvor han fik et håndboldmål i hovedet. Foto: Ole Morten Nygård/public domain/wikimedia/free

En niårig drengs tilstand er igen stabil, efter at han onsdag blev fløjet til Rigshospitalet med kraniebrud, som han fik ved at blive ramt af et mål i en idrætstime på Absalonsskolen i Roskilde.

- Han er taget ud af respirator, og hans tilstand er stabil, siger vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Martin Hockerup.

Onsdag eftermiddag kunne politiet meddele, at drengen "ikke var uden for livsfare" efter at være blevet fløjet til Rigshospitalets traumecenter i helikopter.

Ulykken skete, da drengen havde gymnastik over middag.

Pludselig fik han sit ene ben i klemme i nettet på et håndboldmål. Da han forsøgte at vriste sig fri, væltede håndboldmålet ned over ham og ramte ham i hovedet.

Derefter blev der slået alarm, og han blev fløjet til Rigshospitalet.

Arbejdstilsynet har været til stede på skolen for at undersøge, hvordan ulykken kunne ske.

Skolen har ifølge politiet fået et strakspåbud om at fastgøre målet "efter gældende regler". Det kan ikke udelukkes, at hændelsen også vil føre til, at skolen får en bøde.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.