Niårige Emil charmerer omsorgsfuld dronning

Svenske dronning Silvia blev overvældet af den fine og personlige gave, som hun fik af en dreng på et mødested for handicappede.
Den svenske dronning var glad for at uddele kram til de fremmødte børn, da hun besøgte et mødested for handicappede. Men særligt én dreng vandt hendes hjerte.
Den svenske dronning var glad for at uddele kram til de fremmødte børn, da hun besøgte et mødested for handicappede. Men særligt én dreng vandt hendes hjerte. Foto: Rolf Vennenbernd/AP

Selv om dronning Silvia af Sverige efterhånden har fået en pæn flok børnebørn, kan hun slet ikke lade være med at dele ud af sin omsorg til andre.

Det var tydeligt, da hun mandag besøgte et mødested for handicappede i Ågrenska udenfor Göteborg.

I en video fra svenske Expressen krammede hun nemlig flere af de fremmødte børn, der deltog i indvielsen af en ny afdeling på stedet.

Men særligt én dreng fangede dronningens opmærksomhed med en tegning, der forestillede hende selv med favnen fuld af blomster foran et slot.

Den svenske dronning kvitterede med et stort smil og omfavnede drengen, som var tydeligt stolt over at møde hende, inden han igen fandt sin plads blandt stolerækkerne.

Men der gik ikke meget mere end et par sekunder, før han igen skyndte sig op foran hele forsamlingen og fik både dronningen og alle andre i rummet til at klappe og grine.

- Han sagde til mig, at jeg skulle prøve at vende tegningen om. Det gjorde jeg, og der var en rigtig fin tegning af kongen. Man er jo et par, så det var rigtig sødt af ham, siger dronning Silvia til avisen.

Den svenske dronning har i mange år været optaget af handicappedes vilkår og fortalte til avisen, at det betød meget for hende at få lov at indvie "Stenhuset".

Her kan familier med handicappede børn mødes, udveksle erfaringer og få et frirum fra en svær hverdag.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.