Ni medarbejdere på bosted renses for voldsmistanke

Anklagemyndigheden rejser ikke tiltale mod tidligere ansatte på Farsø-institutionen Skjoldborghus.
Ni tidligere ansatte på bostedet Skjoldborghus renses for sigtelser om vold mod de unge, der boede på institutionen.
Ni tidligere ansatte på bostedet Skjoldborghus renses for sigtelser om vold mod de unge, der boede på institutionen. Foto: Colourbox/free

Ni tidligere ansatte på bostedet Skjoldborghus i Farsø i Nordjylland bliver nu renset for sigtelser om vold mod unge på institutionen.

- Anklagemyndigheden har valgt at slutte sagen uden at rejse tiltale, fortæller anklager Lene Lentz fra Nordjyllands Politi til Ritzau.

De ni var sigtet for sammenlagt 11 forhold, som skulle have udspillet sig over en årrække mellem 2005 og 2010.

Anklagemyndighedens afgørelse kommer, to en halv måned efter at 12 ansatte på et andet bosted i Farsø, Solhaven, blev frifundet efter en årelang retssag ved Retten i Aalborg.

- Der er tale om to forskellige sager, men vi har haft erfaringerne fra dommen om Solhaven med i overvejelserne, siger Lene Lentz.

I Solhaven-sagen vurderede retten, at flere forklaringer fra de forurettede i udgangspunktet var troværdige. Men der forelå ingen objektive beviser, som støttede forklaringerne, og derfor var der ikke tilstrækkeligt grundlag at dømme på.

Retten vurderede dog, at flere forklaringer fra de forurettede var utroværdige, hvilket efterfølgende har medført, at flere af dem er blevet meldt til politiet for afgivelse af falsk forklaring.

Advokat Niels Fjeldberg har tidligere oplyst til Ritzau, at op mod 20 personer i den forbindelse vil blive politianmeldt i Solhaven-sagen.

Opholdsstedet Skjoldborghus, som den aktuelle sag, drejer sig om, gik konkurs i foråret 2013.

Anklagemyndigheden i Nordjylland skal nu i gang med at tage stilling til en udløber af Solhaven-sagen - den kaldes også for Solhaven 2. I den sag er tre personer sigtet for vold begået på Solhaven.

Lene Lentz forventer, at hun træffer afgørelse i den sag i løbet af de kommende uger.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.