Ni danske byer har huse til under 100.000

Ni byer rundt om i landet har huse til salg til under 100.000 - med Boligas nye værktøj, kan du se hvilke.
Med et nyt søgeværktøj fra Boliga kan du finde den billigste ejerbolig i et bestemt område.
Med et nyt søgeværktøj fra Boliga kan du finde den billigste ejerbolig i et bestemt område. Foto: Colourbox/free

Går du og drømmer om at bo i et bestemt område, men kniber det med pengene?

Et nyt værktøj fra boliga giver nu muligheden for at søge efter den billigste ejerbolig på tværs af landet eller i specifikke byer. Boligas direktør Ricco Zuschlag mener, at værktøjet kan hjælpe de boligsøgende:

- De fleste boligsøgende ved godt nogenlunde, hvor de gerne vil bo. Med prisstatistikken kan de nemt orientere sig og se, hvad de har råd til i et bestemt område, forklarer han til Newspaq.

Med prisstatistikken kan man få vist den billigste ejerbolig til salg i alle landets byer. Også i de dyrere kommuner nord for København kan man være heldig at gøre et kup. Både i Birkerød og Hørsholm er huse sat til salg for under 2,5 millioner kroner.

På den måde, forklarer Ricco Zuschlag, kan man også finde de billigste huse eller ejerlejligheder i et område og bruge dem, når man forhandler køb i samme by.

- Man kan bruge de her priser til at forhandle med. Kigger man på en lejlighed, som er lige dyr nok, kan man jo fremhæve, at der er en billigere bolig til salg på samme gade, og lade sælger forklare, hvorfor den aktuelle bolig skal koste mere. Måske er den sat i stand eller nyere, men måske kan det give et afslag i prisen, siger Ricco Zuschlag.

Det billigste hus på listen i februar 2015 er en villa på Lolland, der er dalet fra 165.000 til 69.000 kroner i den tid, den har været sat til salg. Spørger man den lokale EDC-mægler i Rødby på Lolland, Jan Kok, har køberne her ikke brug for en statistik til at presse prisen ned.

- Udbud og efterspørgsel de seneste fem år er kun gået i én retning, og lige nu sælger vi huse, der er langt mere værd for en slik, siger Jan Kok til Newspaq.

Det er nemlig særligt i udkantsområderne, at de billige boliger ligger. De unge mennesker søger ind til byerne, og dem der bliver tilbage i de mindre samfund kan kun sjældent låne penge til at købe fast ejendom.

De fem billigste huse i Danmark er til salg i byerne: Dannemare, Hals, Nakskov, Trustrup og Augustenborg, så det er ikke kun på Lolland at husene er billigt til salg. Faktisk kan statistikken hjælpe købere over hele landet, lyder det fra Boliga.

- Den her slags data skal også hjælpe med at skabe et overblik over, hvad der er en rimelig pris for det område, man nu engang er interesseret i, hvis man gerne vil forhandle, siger Ricco Zuschlag.

Du kan se prisoversigten på huse her: http://www.boliga.dk/statistik/20150225.aspx

Og på ejerlejligheder her: http://www.boliga.dk/statistik/20150225.aspx?list=2

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.