NHL-profil melder afbud til OL-kvalifikation

Lars Eller har meldt afbud til ishockeylandsholdets OL-kvalifikationsturnering i næste uge.
Lars Eller var med til at spille Danmark i kvartfinalen ved VM i Moskva i maj. Nu har han meldt afbud til næste uges OL-kvalifikation i Minsk.
Lars Eller var med til at spille Danmark i kvartfinalen ved VM i Moskva i maj. Nu har han meldt afbud til næste uges OL-kvalifikation i Minsk. Foto: Dmitri Lovetsky/AP

Danmarks ishockeylandshold bliver en NHL-profil færre, når holdet i næste uge spiller kvalifikationsturnering om en plads i Vinter-OL i Pyeongchang i Sydkorea i 2018.

Lars Eller, som i sommerens løb har skiftet klub fra Montreal til Washington, har meldt fra af familiære årsager.

Det oplyser Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse.

Lars Eller udgjorde under VM i maj en særdeles stærk angrebskæde med de to andre NHL-spillere Jannik Hansen (Vancouver) og Nikolaj Ehlers (Winnipeg).

Landstræner Jan Karlsson har også modtaget afbud fra Morten Poulsen, som i sæsonoptakten er blevet skadet i kamp for sin finske klub Pelicans Lahti.

Landstræneren har kun udtaget én erstatning for de to angribere. Det er Frederikshavn-spilleren Mathias Bau, som bliver den kun femte spiller i den 24-mand store trup, der hører til i den hjemlige liga.

Otte af de danske spillere får deres løn fra NHL-klubber og landstræner Jan Karlsson kan mønstre det stærkeste danske ishockeylandshold nogensinde.

Truppen bliver samlet i Københavnsområdet fredag og træner i Rødovre frem til afrejsen på næste tirsdag.

I kampene om en plads ved OL møder Danmark Hviderusland torsdag den 1. september, Slovenien den 2. september og Polen søndag den 4. september.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.