NHL-klubber giver grønt lys til ligaudvidelse

Den nordamerikanske ishockeyliga NHL kan fremover komme til at bestå af flere hold.
NHL's øverste chef, Gary Bettman, fortæller, at der de sidste år har været stor interesse for at slutte sig til National Hockey League.
NHL's øverste chef, Gary Bettman, fortæller, at der de sidste år har været stor interesse for at slutte sig til National Hockey League. Foto: Nick Wass/AP

Der kan blive flere hold i jagten på det eftertragtede Stanley Cup-trofæ i den nordamerikanske ishockeyliga (NHL) i fremtiden.

Onsdag aften dansk tid gav de 30 nuværende klubejere i ligaen grønt lys over for organisationen bag NHL til en eventuel udvidelse.

Fra 6. juli kan interesserede indsende ansøgninger om at skabe et NHL-hold, og det kan de gøre frem til 10. august, hvor ansøgningsfristen udløber.

- Over de seneste mange år har vi fået adskillige tilkendegivelser omkring interesse fra potentielle markeder og ejerkredse, som har indikeret at være interesseret i at slutte sig til National Hockey League, fortæller NHL's øverste chef Gary Bettman ifølge AFP.

Byer som Quebec City, Las Vegas, Seattle og Portland nævnes allerede som potentielle steder for at etablere NHL-hold.

Hvor stor en udvidelse, der kan komme på tale, og hvornår det eventuelt vil træde kraft, melder historien ikke noget om, men NHL-organisationen vil efter 10. august kigge på de indkomne ansøgninger.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.