NHL-klub degraderer dansker efter sejr

Oliver Bjorkstrand bliver efter sæsonens første sejr sendt ned på AHL-holdet Cleveland Monsters.
Oliver Bjorkstrand får en pause fra NHL. Danskeren er sendt ned på farmerholdet Cleveland Monsters.
Oliver Bjorkstrand får en pause fra NHL. Danskeren er sendt ned på farmerholdet Cleveland Monsters. Foto: Kirk Irwin/AFP

Den danske ishockeyspiller Oliver Bjorkstrand var med på isen i otte minutter, da NHL-klubben Columbus Blue Jackets natten til lørdag fik sæsonens første sejr. Den lød på 3-2 på hjemmebane over Chicago Blackhawks.

Det bliver dog det sidste, man kommer til at høre om Bjorkstrand i verdens stærkeste ishockeyliga for en stund.

Danskeren er efter kampen blevet sendt ned på klubbens farmerhold, Cleveland Monsters, der spiller i American Hockey League (AHL).

Dem repræsenterede danskeren også i store dele af sidste sæson, hvor klubben hed Lake Erie Monsters.

Danskeren, der spillede i fjerdekæden i sejren over Chicago, nåede at deltage i alle sæsonens første tre Columbus-kampe, inden han blev sendt til Cleveland.

Han blev ikke noteret for mål eller assist i de tre kampe. Det står i kontrast til sidste sæson, hvor han lavede otte point i sine 12 NHL-kampe.

Bedre er det gået for Frans Nielsen i denne sæson. Hans klub, Detroit Red Wings, snuppede den tredje sejr på stribe, da Nashville Predators blev nedlagt 5-3.

Den rutinerede dansker lavede hverken mål eller måloplæg i sejren, men det til trods står han noteret for tre point i sæsonindledningen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.