NFL vil udvide til London og Tyskland

NFL-ligaen vil spille flere kampe i London og skabe et hold i Englands hovedstad. Også Tyskland er på vej.
NFL har allerede spillet kampe i London. Nu skal der flere til, og samtidig vil ligaen udvide til Tyskland, Mexico og på længere sigt Kina.
NFL har allerede spillet kampe i London. Nu skal der flere til, og samtidig vil ligaen udvide til Tyskland, Mexico og på længere sigt Kina. Foto: Colourbox/JIM MILLS - FOTOLIA

Amerikansk fodbold og i særdeleshed den professionelle NFL-liga er blevet et stort emne i Europa.

NFL har allerede spillet kampe i London. Nu skal der flere til, og samtidig vil ligaen udvide til Tyskland, Mexico og på længere sigt Kina.

Det oplyser NFL på ligaens egen hjemmeside sent torsdag aften.

Ifølge Mark Waller, som er NFL's direktør for internationale opgaver, ville NFL have haft fire ligakampe i London, hvis ikke England skulle være vært for VM i rugby til efteråret.

London får tre NFL-kampe i begyndelsen af sæsonen og de er alle udsolgt. 40.000 tilskuere har købt billet til alle tre kampe, og det fortæller NFL-organisationen, at den kan regne med en fast fan-base, som vil købe sæsonkort, hvis man lægger et NFL-hold i London permanent.

Det vil sandsynligvis komme i 2022.

- Vi skal nu finde ud af, hvor vi vil udvide. Hvordan kommer vi videre i Mexico, Canada og Kina. Jeg tror, at vi har konkluderet, at Brasilien og Tyskland er vores næste markeder, siger Mark Waller.

Ifølge nyhedsbureauet AFP, sigter NFL efter at arrangere grundspilskampe i Tyskland i 2017. Det skulle først og fremmest være i Frankfurt eller Düsseldorf, men Berlin og München er også nævnt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.