Neymar, Messi og Ronaldo skal kæmpe om Ballon d'Or

Mandag har Fifa offentliggjort de tre kandidater i kampen om at blive verdens bedste fodboldspiller i 2015.
FC Barcelonas Neymar bliver i år manden, der skal forsøge at skubbe Cristiano Ronaldo og Lionel Messi af tronen som verdens to bedste fodboldspillere.
FC Barcelonas Neymar bliver i år manden, der skal forsøge at skubbe Cristiano Ronaldo og Lionel Messi af tronen som verdens to bedste fodboldspillere. Foto: Manu Fernandez/AP

Så er der sat navne på de tre fodboldspillere, der skal kæmpe om at blive verdens bedste i 2015.

De seneste syv gange har Cristiano Ronaldo (Real Madrid) og Lionel Messi (FC Barcelona) delt priserne imellem sig med henholdsvis tre og fire til hver, mens den tredje finalist blot har kunnet kigge til.

Sidste år var Bayern Münchens målmand Manuel Neuer den tredje kandidat til prisen, men i år får Messi selskab af en holdkammerat i kampen om at holde Ronaldo fra at snuppe den tredje pris på stribe.

Brasilianeren Neymar er udpeget som den tredje finalist i kåringen sammen med Ronaldo og Messi, offentliggør Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) mandag.

Barcelona vandt i 2015 både den spanske liga, pokalturneringen og Champions League, hvilket trofæmæssigt giver de to Barcelona-spillere en fordel i forhold til Ronaldo.

Til gengæld scorede Ronaldo flest mål i sidste sæson.

Prisen uddeles ved et stort show 11. januar i Zürich.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.