New York Times peger på Hillary Clinton som præsident

En af USA's mest toneangivende aviser opfordrer amerikanerne til at sætte kryds ud for Hillary Clinton.
Demokraternes Hillary Clinton får opbakning fra den toneangivende avis The New York Times, der opfordrer alle amerikanere til at stemme på hende som landets næste præsident. Arkivfoto
Demokraternes Hillary Clinton får opbakning fra den toneangivende avis The New York Times, der opfordrer alle amerikanere til at stemme på hende som landets næste præsident. Arkivfoto Foto: Justin Sullivan/AFP

Den store amerikanske avis The New York Times holder med Hillary Clinton ved præsidentvalget i USA til november.

Det skriver avisen i en leder lørdag.

- Vores støtte bunder i respekt for hendes intellekt, erfaring og mod, lyder det i avisen.

Ifølge The New York Times er den tidligere udenrigsminister og førstedame langt mere kvalificeret til at flytte ind i Det Hvide Hus end hendes konkurrent til posten, republikaneren Donald Trump.

- Et livslangt arbejde for at løse problemer i den virkelige verden kvalificerer Hillary Clinton til dette job, og landet bør sætte hende i arbejde, skriver avisen.

Hillary Clinton er også tidligere senator for delstaten New York.

- I forbindelse med et normalt valgår ville vi sammenligne de to kandidater side om side på en række problemstillinger. Men dette er ikke et normalt valgår, lyder det i avisen, der mener, at det vil "klinge hult" at lave en sammenligning af de to kandidater.

The New York Times er en af USA's mest toneangivende aviser.

Lederen fremlægger en række argumenter for, hvorfor Clinton er det bedste valg for amerikanerne. Det sker ved at pege på hendes erfaring, hårde arbejde og realistiske tilgang til aktuelle problemstillinger.

Samtidig noterer lederen, at Hillary Clintons fejltrin er små i forhold til forretningsmanden Trumps. En gennemgang af årsagerne til ikke at stemme på den republikanske mangemilliardær vil blive gennemgået af avisen mandag.

Hillary Clinton og Donald Trump mødes til den første af i alt tre debatter mandag aften.

Det er 8. november, at amerikanerne skal pege på landets næste præsident.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.