Nej tak til syge og ledige: Boligforening afviser arbejdsløse

Vejle Kommune og boligforeningen AAB afviser boligsøgere på overførselsindkomster i et bestemt område for at ændre på beboersammensætningen.
Hvis man er på overførselsindkomst og har sin gang på det lokale jobcenter, kan man ikke få en lejlighed i løget By i Vejle.
Hvis man er på overførselsindkomst og har sin gang på det lokale jobcenter, kan man ikke få en lejlighed i løget By i Vejle. Foto: Scanpix

Hvis du har været arbejdsløs i længere tid, så glem alt om at bosætte dig i Løget By i Vejle.

I det seneste halvandet år har Vejle Kommune og boligforeningen AAB nemlig afvist boligansøgere, der er på overførselsindkomst, skriver DR Trekanten.

Det sker for at få ændret beboersammensætningen i området, så der kommer flere ressourcestærke mennesker.

Ordningen hedder Kombineret Udlejning, og Vejle Kommune lægger op til at forlænge perioden, hvor folk kan blive afvist.

Men ordningen bliver ikke forlænget med stemmer fra SF.

- SF går ikke ind for, at man opdeler mennesker efter, om de er syge eller arbejdsløse, når de skal have en lejlighed. Vi synes, at alle mennesker er lige gode, og at der skal være plads til dem alle, siger byrådsmedlem Lone Myrhøj (SF) til DR Trekanten.

Viceborgmester Søren Peschardt (S) mener omvendt, at ordningen er nødvendig for at få flere ressourcestærke tilflyttere til Løget By.

- Overordnet set bryder jeg mig ikke om den måde at selektere folk på, men for mig helliger målet midlet. Og målet er at få skabt en mere varieret beboersammensætning, siger Søren Peschardt til DR Trekanten.

Lone Myrhøj tror dog ikke på, at området er blevet et bedre sted af at de nye lejere har et arbejde, når de flytter ind.

- Jeg tror, at Løget er et lige så dejligt sted at bo, som det var, før der kom Kombineret Udlejning, siger hun.

Der er to boligforeningsafdelinger i Løget By, og formanden for den ene, Ove Hansen, er godt tilfreds med udsigten til, at man kan forsætte med Kombineret Udlejning.

- Vi kan ikke rumme flere ressource-svage beboere, siger han og fortsætter:

- Der bliver en skæv sammensætning, og vi skal have nogle stærkere ind, så vi kan løfte i fællesskab.

Han fortæller, at det de ressource-stærke er med til at løfte de øvrige beboere.

- De kan lige pludselig se, at det kan betale sig at have et arbejde. Det giver dem et skub, siger Ove Hansen til DR Trekanten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.