Nej tak: Dem frygter vi mest som naboer

Danskerne vil hellere have et asyl-center som nabo end en institution for ungdomskriminelle.
Danskerne
 vil hellere have et asyl-center som nabo end en institution for 
ungdomskriminelle. Det viser en ny undersøgelse blandt boligejere,
Danskerne vil hellere have et asyl-center som nabo end en institution for ungdomskriminelle. Det viser en ny undersøgelse blandt boligejere, Foto: Scanpix Arkiv

Danskerne vil hellere have et asyl-center som nabo end en institution for ungdomskriminelle. Det viser en ny undersøgelse blandt boligejere, skriver Politiken.

I spørgeundersøgelsen, som er lavet af analysefirmaet YouGov, svarer 81 procent, at de ville blive utrygge, hvis der blev indrettet en institution for ungdomskriminelle i nabolaget.

Unge kriminelle er således den gruppe af socialt udsatte, der skaber mest utryghed blandt deltagerne i undersøgelsen.

Til sammenligning får tanken om et misbrugscenter 71 procent til at føle sig utrygge, mens asyl-ansøgere i nærområdet vil gøre 53 procent utrygge, ifølge undersøgelsen.

Bekymringen skyldes blandt andet faldende huspriser og stigende kriminalitet, skriver Politiken. Men ifølge Stig Langvad, som er formand for Realdania-initiativet "Rummelighed for alle", er frygten ubegrundet.

- Der er intet, der tyder på at huspriserne bliver påvirket af det, og man kan ikke sige, at der er mere kriminalitet i de områder, hvor man har botilbud, siger han til Politiken.

De øvrige grupper, der er spurgt til i undersøgelsen, er psykisk handicappede, hjemløse og fysisk handicappede.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.