Nej, du må stadig ikke fyre en gravid

En serviceassistent får 85.000 kroner i erstatning, fordi hun blev fyret, mens hun var gravid. Det var ulovligt, slår Ligebehandlingsnævnet fast.
Det er ulovligt at fyre en medarbejder på grund af graviditet og barsel. I denne sag kunne arbejdsgiveren ikke bevise, at fyringen ikke skyldtes, at medarbejderen var gravid
Det er ulovligt at fyre en medarbejder på grund af graviditet og barsel. I denne sag kunne arbejdsgiveren ikke bevise, at fyringen ikke skyldtes, at medarbejderen var gravid Colourbox

En helt ny afgørelse fra Ligebehandlingsnævnet viser endnu engang, at det koster at afskedige en gravid.

85.000 kroner. Det har en serviceassistent fået i godtgørelse, da hun blev opsagt under sin graviditet. Det skriver Fagbladet 3F.

Arbejdsgiveren – et privat rengøringsfirma – skrev sit brev til serviceassistenten, at hun var opsagt pr. 14. april 2014. Årsagen var angiveligt omstruktureringer.

Kvinden var på det tidspunkt midt i sin graviditet – hun havde termin 25. august. Kvinden havde været ansat siden 1. august 2013 og arbejdede 22,5 timer om ugen.

Ifølge den gravide, havde hendes mand, der arbejdede samme sted, allerede i januar oplyst nærmeste chef om, at hun var gravid. Det skete, fordi chefen på det tidspunkt ville ændre kvindens arbejdstid fra aften til morgen. Det passede dårligt med graviditeten.

Ifølge Ligebehandlingsnævnets sagsfremstilling nægtede chefen at have fået oplysninger om, at hun var gravid.

Loven siger dog, at den gravide først har pligt til at oplyse om maven tre måneder før terminen.

En arbejdsgiver må som udgangspunkt ikke afskedige en lønmodtager på grund af graviditet og barsels. Han skal i så fald bevise, at fyringen ikke var på grund af graviditeten.

Det kunne arbejdsgiveren ikke i denne sag. Han måtte derfor hoste op med 85.000 kroner i erstatning til kvinden. Det svarede til seks måneders løn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.