Neergaards plan: Sådan vil jeg få ledige i arbejde

Arbejdsløse skal kunne hoppe nemmere over i en anden type job, siger beskæftigelsesministeren.
Ledige skal hurtigere kunne omstille sig og efteruddanne sig, mener den nye beskæftigelsesminister.
Ledige skal hurtigere kunne omstille sig og efteruddanne sig, mener den nye beskæftigelsesminister. Scanpix arkiv

Mange virksomheder er begyndt at mangle arbejdskraft - men det er ikke altid, at de ledige danskeres kvalifikationer og uddannelse passer til de ledige job. Det skriver Business.dk.

Det skal der gøres noget ved, mener Jørn Neergaard Larsen (V), der er tidligere direktør i Dansk Arbejdsgiverforening og nyligt tiltrådt beskæftigelsesminister.

Løsningen er at gøre det nemmere for ledige at blive omskolet og opkvalificeret, så de kan søge de stillinger, der er ledige i deres områder, siger han.

- Vi skal ikke have et samfund, hvor mennesker, som ønsker at skifte spor, skal begynde helt forfra. Vi skal se mere på real-kompetencer, når vi ser på lediges meritter. Vi skal i vores arbejdsmarkedsuddannelsessystem give mulighed for hurtige og for Danmark relevante skift, når mennesker ønsker det, siger Jørn Neergaard til Business.dk.

Da han var DA-direktør, udviklede han sammen med fagforbundet LO netop et efteruddannelsessystem med kompetencefonde, men det henvendte sig til dem, der allerede er i arbejde.

Systemet for arbejdsløse skal også være mere smidigt, så de nemmere kan opkvalificere sig, mener Jørn Neergaard Larsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.