Neergaard om fejl i kontanthjælps-brev: "Meget uheldigt"

Der er en central fejl i et brev, der skulle varsle borgere om nye kontanthjælpsregler.
- Det er meget uheldigt, og det er jeg selvfølgelig ikke tilfreds med, siger Jørn Neergaard Larsen.
- Det er meget uheldigt, og det er jeg selvfølgelig ikke tilfreds med, siger Jørn Neergaard Larsen. Foto: Scanpix arkiv

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) kalder det "meget uheldigt", at et brev, der skulle vejlede kontanthjælpsmodtagere om nye regler på området, indeholdt forkerte oplysninger. 

Brevet blev udsendt fredag den 10. juni 2016 af KMD på kommuners vegne, til de borgere, der risikerer at blive berørt af den såkaldte 225-timers-reglen fra den 1. oktober 2016.

225-timers-reglen betyder, at kontanthjælpsmodtagere fremover skal dokumentere, at de står til rådighed for arbejdsmarkedet ved at arbejde minimum 225 timer inden for et år.

Det svarer til cirka seks ugers fuldtidsarbejde og skal tilskynde til, at alle bibeholder en tilknytning til arbejdsmarkedet.

I det udsendte varslingsbrev er der dog gået kuk i timerne, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

I brevet står der, at personen i overgangsperioden kan generhverve retten til fuld hjælp med 113 timers arbejde. Men dette er ikke korrekt - der skal 225 timers til, så snart hjælpen er faldet bort/blevet nedsat.

En fejl, der irriterer beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

- Vi har i Beskæftigelsesministeriet stort fokus på implementering af de nye kontanthjælpsregler. Jeg er i dag blevet orienteret om, at KMD har udsendt et brev med en fejlbehæftet beskrivelse af 225-timers-reglen til borgere.

- Det er meget uheldigt, og det er jeg selvfølgelig ikke tilfreds med. Jeg forstår, at KMD har oplyst, at der snarest vil blive udsendt nye varslingsbreve med de korrekte informationer, siger han.

Det nye brev vil ifølge KMD blive udsendt senest 30. juni.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.