Neergaard bliver væk fra kontanthjælps-demo: "Kylling"

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen burde stå på mål for sin politik og tale med demonstranterne, mener SF-formand Pia Olsen Dyhr .
"Kylling", lyder det spontant fra Pia Olsen Dyhr (SF), da Avisen.dk fortæller hende, at Jørn Neergaard Larsen (V) ikke møder op til demonstrationen mod kontanthjælpsloftet.
"Kylling", lyder det spontant fra Pia Olsen Dyhr (SF), da Avisen.dk fortæller hende, at Jørn Neergaard Larsen (V) ikke møder op til demonstrationen mod kontanthjælpsloftet. Foto: Scanpix/arkiv

Når Christiansborg Slotsplads i eftermiddag fyldes op af mennesker, der demonstrerer mod kontanthjælploftet, så skal man kigge langt efter den ansvarlige minister.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) har nemlig ikke tænkt sig at gå ned på slotspladsen og lytte til talerne eller tale med demonstranterne.

- Nej, det har jeg ikke nogen planer om.

Gør det indtryk på dig som minister, at der kommer en stor demonstration med masser af mennesker fra hele landet?

- Jeg synes, det er naturligt, når der kommer sådan nogle ændringer, at de bliver debatteret. Og med de korrektioner, der foretages ovenpå mange års svigt, synes jeg også, det er naturligt, at der er mennesker, som synes, det er voldsomt - det, de står overfor.

- Men det er en proces, der er fuldstændig afgørende for de mennesker og for Danmarks økonomi, siger Jørn Neergaard Larsen til Avisen.dk.

SF-formand: Kylling

I modsætning til beskæftigelsesministeren har SF's formand, Pia Olsen Dyhr, tænkt sig at slå et smut forbi kontanthjælpsdemonstrationen. Og hun har ikke stor forståelse for ministerens beslutning.

"Kylling", lyder det spontant fra Pia Olsen Dyhr, da Avisen.dk fortæller hende, at Jørn Neergaard Larsen ikke møder op til demonstrationen.

- Man burde stå på mål for sin politik – også når den er upopulær. Det burde han jo gøre og tage ned og snakke med demonstranterne, forklarer hun.

SF-formanden har sit budskab klar til de mange demonstranter:

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at SF kommer til at kæmpe for at afskaffe kontanthjælpsloftet. At 33.000 mennesker er blevet fattiggjort - med de konsekvenser det også har for deres børn - er helt uacceptabelt i et velfærdssamfund.

Neergaard: Ingen ændringer

Demonstrationer eller ej. Beskæftigelsesministeren ryster ikke på hænderne. Der er ingen planer om at ændre på lovgivningen, fastslår Jørn Neergaard.

- Nej, det har vi ikke. Men vi har planer om at støtte kommunerne, som vi har gjort ganske intenst, siden det her blev vedtaget, så de er bedst mulige til at forvalte reglerne, forklarer han.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.