Nedtur: Så hårdt rammer ledighed pensionen

Ledighed har mange konsekvenser. Den manglende pensionsindbetaling betyder, at man går glip af store beløb i pensionsalderen.
Et år som arbejdsløs kan betyde mange mistede kroner i pensionskassen, viser tal fra PensionDanmark.
Et år som arbejdsløs kan betyde mange mistede kroner i pensionskassen, viser tal fra PensionDanmark. Arkivfoto: Scanpix

Det kan godt være, at felterne med pension ikke er dem, man normalt nærstuderer på lønsedlen. Men for ledige er det store summer, man går glip af, når pensionsalderen er nået, viser tal fra PensionDanmark.

Beskæftigelsen er stigende, og det betyder, at det højeste antal medlemmer af PensionDanmark har indbetalt til en pension, siden krisen i 2008.

Men det er ikke alle, der er med til festen, og arbejdsløse kan gå glip af mange penge på pensionsopsparingen.

- For mange vil der med et job ikke bare følge løn, kolleger og faglige udfordringer – men også en pensionsordning. Og selv en kortere periode med indbetalinger til pensionen kan gøre en forskel for den enkelte i alderdommen, siger adm. Direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen.

PensionDanmarks beregninger viser, at et 30-årigt medlem, der i det næste år er i job i stedet for at være ledig, vil få indbetalt ca. 34.500 kr. på selve opsparingen. Ved pensionsalderen som 70-årig, vil bare det ene års indbetalinger være øget til ca. 92.000 kr. Og det er vel at mærke i 2015-prisniveau.

Hvor meget ét års beskæftigelse frem for ledighed præcist betyder for pensionen, afhænger af, i hvilken alder ledigheden indtræffer, og om der er tale om en sammenhængende ledighedsperiode.

Højeste beskæftigelse siden 2009

PensionDanmark har mange medlemmer i blandt andet byggebranchen og de private serviceerhverv, og begge steder har antallet af betalende medlemmer været stigende. Samlet set er beskæftigelsen steget støt siden foråret 2013 og ifølge Danmarks Statistik nu på det højeste niveau siden 2009.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.