Ned med Dannebrog: Dansk flag lagt for had på Facebook

Lokale på De Vestindiske Øer sammenligner Danneborg med det kontroversielle sydstatsflag og opfordrer en lokal guvernør til at tage det ned.
Foto: Colourbox

Dannebrog, der vajer i vinden.

Det er ikke et syn, der vækker begejstring alle steder.

På et Facebook-forum kaldet 'The Virgin Island Think Thank' er retorikken omkring det danske flag langt fra rosende.

- Det danske flag er symbolet på had på De Vestindiske Øer og har ingen plads i et område, hvis befolkning overvejende består af afrikanske efterkommer af danske slaver. Under den transatlantiske slavehandel var Danmark involveret i transport af omkring 100.000 slaver fra Afrika til det tidligere Dansk Vestindien, lyder det blandt andet i et opslag i gruppen.

MAJOR BREAKING NEWS: Take the Danish Flag DOWNGovernor Kenneth Mapp has ordered the removal of the Mississippi State...

Posted by Virgin Islands Think Tank on 15. juli 2015

The Virgin Island Think Thank beskriver sig selv som et mødested for borgere, forretningsdrivende og lokale ledere på det, vi i Danmark betegner som Dansk Vestindien.

Og fra Facebook-forummet lyder der nu en kraftig opfordring til den lokale guvernør Kenneth Mapp. Han har nemlig beordret det kontroversielle amerikanske sydstatsflag pillet ned fra to af den nationale gardes våbenlagre på St. Croix og St. Thomas.

Sydstatsflaget er for mange amerikanere et symbol på racehad, og debatten omkring det er blusset op, efter en ung hvid mand poserede med det, inden han skød ni sorte mennesker i en kirke i Charleston den 17. juni.

Men når sydstatsflaget skal ned, skal Dannebrog også, lyder det i Facebook-forummet:

- De Vestindiske Øers afrikanske forfædre har bogstaveligt måttet kæmpe og dø for deres frihed i slaveoprør. Det er yderst fornærmende at foreslå, at sydstatsflaget skal fjernes og ikke gøre det samme med det danske flag.

Derfor er opfordringen til guvernøren klar:

- Guvenør Mapp tag det danske flag ned. Danmark mangler stadig at undskylde og betale erstatning for sin brutale slaveri, tortur, voldtægt og mord på de vestindiske øers afrikanske forfædre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.