Natur eller solseng? To slags rejser slås om førstepladsen

Den klassiske charter-rejse er i den grad truet af de individuelle rejse med aktiviteter i højsæde, melder eksperter fra rejsebranchen.
Er du til afslapning og strand eller til aktiv ferie?
Er du til afslapning og strand eller til aktiv ferie? FOTO: Scanpix

Hvilken slags rejse er mest populær for tiden - er det charterrejsen på langs med all inclusive ved hånden, eller den aktive ferie med planer og tilrettelæggelse efter dine ønsker?

De er begge yderst populære, men trenden peger for tiden mod rejser, hvor hver enkelt kan planlægge og styre sine egen tid og eventyr, forklarer adm. direktør i brancheforeningen Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier til Jyllands-Posten:

- Trenden bevæger sig imod flere mere individuelle rejser, hvor man selv styrer, hvad man vil. Antallet af charterrejser stiger ikke, og det er blandt andet, fordi folk vil noget andet, noget mere skræddersyet. Charterrejser er et rigtig godt produkt, men individualiseringen har virkelig slået igennem på rejseområdet. Vi vil gerne bruge tiden på mere end pool og strand.

Charterparadiset vil altid bestå

Åhh nej, tænker du måske. Du elsker dine fjorten dage hvert år, hvor du absolut intet laver, og får både mad og drikke serveret tæt på poolen.

Du holder af at tage på charter-rejser. Men heldigvis udelukker det ene ikke det andet, og du har ingen grund til at være nervøs. Dase-ferierne er ikke ved at uddø:

- Jeg oplever, at enten er man ude og være aktiv og få græs under fødderne, eller også vælger man det lette og komfortable. Det er en stor trend, hvor vi vælger all inclusive og ikke gider lave noget. Vi er ligeglade med, hvor vi er og ligeglade med, om vi laver noget. Men jeg oplever også, at mange børnefamilier tager børnene med ud i naturen og kører mountainbike og nyder friheden ved at bestemme selv, siger Anne-Vibeke Isaksen, der er Formand for Danske Rejsejournalister og vært på ”Anne-Vibeke Rejser” på DK4.

Charterrejserne er ikke ved at uddø, de har bare fået stærk følgeskab af en anden slags ferie, forklarer Lars Thykier. Salget af dem er derfor ikke faldene, men forbliver stabilt.

Vi skal derfor ikke frygte, at vi ikke længere kan købe os til en uges komplet afslapning. Det kan vi fortsat, men vi kan også prøve en aktiv ferie i bjergene eller en kulturrejse til en storby. To slags rejser der vinder mere og mere frem.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.