Nato drone-missil bliver Taliban-dræber

En drone dræber en tidligere Taliban-kommandør med forbindelse til Islamisk Stat og fem andre i Afghanistan.
Mullah Rauf og fem andre, blandt andre hans svigersøn, blev dræbt, da de kørte gennem Kajaki-distriktet. Arkivfoto.
Mullah Rauf og fem andre, blandt andre hans svigersøn, blev dræbt, da de kørte gennem Kajaki-distriktet. Arkivfoto. Foto: MANISH SWARUP/AP

Et amerikansk droneangreb har dræbt seks personer i Afghanistan mandag, heriblandt en tidligere Taliban-kommandør med formodet forbindelse til den yderliggående gruppe Islamisk Stat (IS), oplyser afghansk militær.

Mullah Rauf og fem andre, blandt andre hans svigersøn, blev dræbt, da de kørte gennem Kajaki-distriktet.

Den tidligere Taliban-kommandør Mullah Abdul Rauf blev frigivet fra den amerikanske fangelejr Guantanamo Bay i 2007 efter seks år i fangenskab.

- Mullah Abdul Rauf også kendt som Khadim kørte i en bilen sammen med fem andre mænd. De blev ramt af et missil, affyret af en amerikansk drone, i Kajaki-distriktet, siger talsmanden for politiet i Helmand-provinsen, Farid Ahmad Obaid.

Ifølge lokale kilder i Helmand-provinsen har Mullah Rauf for nylig lagt sig ud med Taliban og har skiftet Talibans hvide fane ud med IS's sorte flag.

Det menes, at Mullah var blevet næstkommanderende for IS i Afghanistan og rekrutterede krigere til IS i Helmand.

- Koalitionsstyrkerne har gennemført et præcisionsangreb i Helmand-provinsen 9. februar, hvilket resulterede i otte døde. De var en trussel mod styrken, hedder det i en udtalelse fra Resolute Support, der er det nye navn for Nato-missionen i Afghanistan.

Det er stadig uklart, hvorfor der er en uoverensstemmelse mellem dødstallet fra Nato og fra det afghanske militær.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.