Natascha Kampusch: Jeg lever fortsat i et fængsel

Natascha Kampusch udgiver ny bog. Denne gang handler den om tiden efter hendes otte års indespærring i en kælder i et hus ved Wien.
Natascha Kampusch blev kidnappet af Wolfgang Priklopil som 10-årig. Hun blev holdt fanget de næste otte år og slap først fri den 23. august 2006.
Natascha Kampusch blev kidnappet af Wolfgang Priklopil som 10-årig. Hun blev holdt fanget de næste otte år og slap først fri den 23. august 2006.
Foto: Christian Als/Scanpix/arkiv

Østrigske Natascha Kampusch slås fortsat med at slippe ud af sit fængsel. Men det er ikke det grusomme fængsel hun slap ud af i 2006, hvor hun efter otte års fangenskab selv fandt ud i friheden.

Den 23. august er det 10 år siden, det lykkedes for Natascha Kampusch at slippe fri fra kidnapperen og søge hjælp hos naboen i den lille by Strasshof 10 kilometer nordøst for Wien. Men den genvundne frihed er bare et nyt fængsel.

Det fortæller den nu 28-årige Natascha Kampusch i et interview med den østrigske avis Der Kurier.

- Mediecirkusset gik i gang, efter jeg lykkedes med at undslippe, og det har helt sikkert indskrænket mig på mange måder. Jeg følte mig ikke sikker og beskyttet. På den måde blev samfundet mit andet fængsel, siger Natascha Kampusch, som snart udgiver en bog om sit liv efter fangenskabet.

Hun har før udgivet en bog om tiden under sit fangenskab, men selvom den blev vel modtaget af mange og blev en bestseller, bragte den ikke udelukkende positive oplevelser med sig, skriver Jyllands-Posten.


I september 2009 udgav Natascha Kampusch en bog om årene i kælderen hos Wolfgang Priklopil. Bogen, "3096 dage" udkom på dansk i 2011. Foto: Leonhard Foeger/Scanpix/arkiv

- Gamle damer kom ind i mellem op til mig og forsøgte at slå mig eller kalde mig løgner eller hore, har Kampusch fortalt til østrigsk tv ifølge AFP.

Dertil kommer, at en tidligere politi-efterforsker har udgivet en bog, der indeholder detaljer om hendes fangenskab, som hun ikke selv har villet fortælle om. Det endte i en retssag, som Natascha Kampusch tabte.

I interviewet giver hun udtryk for, at hun ikke ser det muligt, at komme til at leve et liv som alle andre.

- Det såkaldt normale liv findes ikke for mig, der er kun retningslinjer. Mit liv er ekstraordinært, og det er sådan, jeg må leve det, siger hun.

Har fået huset

Natascha Kampusch blev i 1998 bortført som 10-årige af den arbejdsløse teleingeniør Wolfgang Priklopil.

Han holdt hende indesprærret i sit hus' kælder. Netop det hus har Wolfgang Priklopils mor overdraget til Natascha Kampusch, som har besøgt det en gang imellem, men endnu ikke truffet en beslutning om hvad der skal ske med det - i hvert ikke én hun ønsker at dele.

- Det vil jeg sige, når det rigtige tidspunk kommer, siger hun.

 
Det var i denne kælder Wolfgang Priklopil holdt Natascha Kampusch indespærret. Foto: Politiet/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.