Narkokonges eksotiske dyr må skifte zoo

Narkokonge i Colombia havde mange afrikanske dyr, da han blev dræbt. De kom siden til en zoo, der nu lukker.
Næsehornet her lever i et dyrereservat i Kenya, men en dræbt colombiansk narkogangster importerede næsehorn, flodheste, en elefant og mange andre dyr til sin private zoo i Colombia. Siden er dyrene flyttet til en zoologisk have, der imidlertid lukker nu.
Næsehornet her lever i et dyrereservat i Kenya, men en dræbt colombiansk narkogangster importerede næsehorn, flodheste, en elefant og mange andre dyr til sin private zoo i Colombia. Siden er dyrene flyttet til en zoologisk have, der imidlertid lukker nu. Foto: NIGEL PAVITT/AWL IMAGES

Da den berygtede colombianske narkochef Pablo Escobar blev skudt af politiet i 1993, fandt myndighederne masser af eksotiske dyr på hans ejendomme.

Der var næsehorn, flodheste, en elefant og mange flere. Dyr, der ikke hører hjemme i Colombia, men som narkoforbryderen havde i sin egen private zoologiske have.

Matecana Zoo i den colombianske by Pereira tog sig af en del af Escobars dyr, men det går ikke længere, skriver avisen Eldiario.

For Matecana Zoo lukker med udgangen af april.

Så nu må dyrene fra Afrika flyttes igen. Ifølge avisen er der dog formentlig fundet en ny zoo til dyrene.

En zoo i nærheden af Matecano siger, at den kan tage sig af broderparten af de 514 dyr, der er i den zoologiske have, som lukker.

Det var ikke alle Escobars dyr, der kom i zoo. Nogle blev sluppet fri, og det gælder blandt andre flodheste, der siden da har levet et sted i nærheden af Escobars ejendom.

I fjor udløste det i øvrigt ballade, fordi flodhestene skræmte lokale fiskere.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.