RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Næstformand i PFA tavs om Ryanair-millioner

Den afgående direktør for Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er også næstformand i PFA's bestyrelse. Han har ingen kommentarer til PFA's million-investering i det kontroversielle flyselskab Ryanair.
Den afgående direktør i Dansk Arbejdsgiverforening er kendt for sine markante meninger om arbejdsløse danskere. Jørn Neergaard Larsen er også en af to næstformænd i PFA, der har investeret 15,5 millioner i lavpris-flyselskabet Ryanair. En investering, han ikke vil udtale sig om.
Den afgående direktør i Dansk Arbejdsgiverforening er kendt for sine markante meninger om arbejdsløse danskere. Jørn Neergaard Larsen er også en af to næstformænd i PFA, der har investeret 15,5 millioner i lavpris-flyselskabet Ryanair. En investering, han ikke vil udtale sig om. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Arkiv/Scanpix

Han plejer ikke at være bleg for at sige sin mening, når snakken falder på danskere, der er enten på dagpenge eller kontanthjælp.

Men når det kommer til pensionsselskabet PFA's investeringer i flyselskabet Ryanair er den afgående direktør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) larmende tavs, selvom han sidder for bordenden i PFA's bestyrelse sammen med endnu en næstformand og en formand.

- Ingen kommentarer, lyder det i et skriftlig svar fra Jørn Neergaard Larsen.

Avisen.dk ville gerne have spurgt næstformanden i PFA's bestyrelse, hvorfor pensionsselskabet kun har afviklet sin direkte investering i Ryanair. Tilbage er en indirekte investering på 15,5 millioner.

Men DA's presseafdeling skriver altså, at hans eneste kommentar er "ingen kommentarer".

LÆS OGSÅ: Pensionsbombe! Din opsparing kan være investeret i Ryanair

Simon Tøgern, der er formand for HK Privats cirka 140.000 medlemmer, mener, at investeringen i Ryanair bør stoppes.

- Jeg mener, at en investering af den karakter bør afvikles. Min helt principielle holdning er, at der ikke skal investeres i firmaer, hvor de ansatte ikke har de samme rettigheder og vilkår som vores medlemmer. Medlemmerne er jo baggrunden for at investere, sagde han tidligere mandag til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Fagboss: PFA bør trække millioner ud af Ryanair

Fagbossen foretrækker, at PFA afvikler investeringen så hurtigt som muligt.

Følger Ryanair med bekymring

PFA's ledelse er bekymret for udviklingen om Ryanair.

- PFA følger med bekymring udviklingen omkring flyselskabet, herunder om PFA skal bede den eksterne forvalter om at afhænde aktierne i Ryanair, sagde Morten Jeppesen fra PFA mandag morgen til Avisen.dk.

Direktøren for koncernens kommunikation og "public affairs" vil dog ikke uddybe, hvad bekymringen går på.

Det vil PensionDanmark gerne.

Her er Ryanair på en sort liste, fordi flyselskabet ikke lever op til internationale konventioner om ansattes rettigheder. Ifølge PensionDanmark trodser Ryanair de ansattes ret til at organisere sig og den kollektive forhandlingsret.

Formanden for HK Privat er helt enig.

- Ryanair er en international virksomhed. De optræder og nægter at forhandle med ansatte over hele Europa. Uanset hvordan sagen falder ud herhjemme, vil Ryanairs ansatte blive ved med at have ringe rettigheder og vilkår, sagde Simon Tøgern.

Artiklen er redigeret tirsdag morgen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.