Nærighed tæt på at koste skotsk sanger livet

Et kun 19-årig boyband-medlem fra Skotland var så ivrig efter at spare, at det nær havde dræbt ham.
Hvorfor betale for at få transporteret sit tøj i en kuffert, når man bare kan tage det hele på? tænkte en skotte. Personen på billedet har ikke med sagen at gøre.
Hvorfor betale for at få transporteret sit tøj i en kuffert, når man bare kan tage det hele på? tænkte en skotte. Personen på billedet har ikke med sagen at gøre. Scanpix

Det er en velkendt joke, at skotter ikke er glade for at hive pungen op af lommen.

Men en 19-årig sanger fra Skotland tog alligevel nærigheden op til et helt nyt niveau: Han var nemlig tæt på at dø, som følge af sin spareiver. Det skriver BBC.

James McElvar, der er sanger i det skotske boyband Rewind, skulle flyve med selskabet Easyjet til Glasgow. Med sig havde han en rygsæk og en kuffert, og insisterede på at tage begge med i kabinen som håndbagage.

Døden nær for at spare 450 kroner

Men Easyjet tillader kun, at man medbringer et enkelt stykke håndbagage - derfor bad de den McElvar om at betale 45 pund - cirka 450 kroner - for at få den ekstra bagage med ombord.

Den besked var den unge skotte dog ikke tilfreds med at få, og derpå påbegyndte han en imponerende demonstration af nærighed, som ville gøre selv Joachim von And stolt.

Boyband-sangeren tømte simpelthen rygsækken, der indeholdt hans tøj, og begyndte i stedet at tage alt tøjet på. Da han havde iført sig fire sweatere, seks t-shirts, tre par jeans, to par joggingbukser, to jakker og to hatte, kollapsede han imidlertid af varme.

Raynair lokker

Sangeren måtte en tur på hospitalet, og ifølge redningspersonalet er han heldig, at han overlevede.

Ifølge BBC har han det godt nu, men er stadig chokeret over oplevelsen, der forhåbentligt har lært ham, at nærighed ikke altid betaler sig.

I mellemtiden har det skandaleombruste flyselskab Ryanair, der er Easyjets konkurrent, set sit snit til at lukrere på hændelsen.

Ryanair har i et tweet til den unge sanger gjort ham opmærksom på, at han hos dem kan tage to stykker håndbagage med ombord uden ekstra beregning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.